İngiliz SAS (Special Air Service) birliğine mensup bu askerler, ellerinde IŞİD bayrakları ile siyah kıyafetler içinde görüntülendi. Böylece İngiltere ile IŞİD arasındaki organik ilişki bir kez daha belgelenmiş oldu.
BOMBA İSABET EDİNCE DEŞİFRE OLDULAR

Amerika’nın hava bombardımanında, İngilizlerin en seçkin alayı olarak gösterilen SAS komandolarının da isabet alması, İngilizlerin IŞİD’le bağlantısını deşifre etti. Amerika’yı ‘bizi vurma’ diye uyaran İngilizler kendilerini ‘IŞİD’e yardım etmiyor, aksine IŞİD’le savaşıyorduk’ diye savundu. Kraliçe ve David Cameron ise IŞİD adına yaptıkları terör hakkında konuşmaktan kaçınıyor. 
IŞİD'İ MI6 VE CIA KURDU

İngiliz Guardian gazetesi de, IŞİD’i Irak’ın işgali sırasında, İngiliz dış istihbarat teşkilatı MI6 ile CIA’in kurduğunu yazmıştı. Gazete, Bherlin Gildo adlı İsveçlinin yargılandığı mahkeme, ‘IŞİD’i, MI6 ve CIA’ın kurduğunu tespit etmiş, ancak istihbarat örgütlerinin mahcup düşmesini engellemek için dosyanın düşmesine hükmetti’ diye haber yapmıştı.
"ÇATIŞMADAN KURTARMAK İÇİN ORADAYIZ"

İngiliz SAS komandolarının suçüstü olmaları üzerine açıklama yapan İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, her zaman olduğu üzere suçlarını kabul etmek yerine pişkin bir şekilde, “Bizim eylemlerimiz, teknik takip ve gözetim yeteneklerimiz diğer ülkeleri Suriye'deki bu çatışmalardan kurtarmak içindir'' diyerek izaha yeltendi.
Sunday Express gazetesinde yer alan habere göre, İngilizlerin en seçkin birliklerinden olan İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait SAS (Spacial Air Service) askerleri, IŞİD saflarında savaşırken yakalandılar. Amerika’nın hava operasyonu sırasında IŞİD militanı kıyafeti ve IŞİD flamalarıyla görüntülenen İngilizler suçüstü olmalarını önemsemek yerine, dünyayı “IŞİD’le savaşıyorduk” yalanıyla kandırmaya kalkıştı.
ASKERLER ÖZEL DONANIMA SAHİP

IŞİD’e savaş ve terör taktikleri verirken suçüstü olan İngiliz ajan ve askerlerinin üzerinde gelişmiş yazılımlara sahip, ABD yapımı özel UAV kamera sistemlerinin tespit edildiği öğrenildi. İslam topraklarını kan gölüne çeviren İngilizlerin hedefleri kolaylıkla tespit edebilen bu kameralarla ve 250'den fazla uzman ekibin yardımı ile IŞİD’e iletişim desteği sağladığı tespit edildi.
KÖŞEYE SIKIŞAN İNGİLİZ'DEN YENİ YALANLAR

Amerika’nın liderliğinde 'Birleşik Koalisyon Özel Harekât Görev Gücü’ içinde yer alan İngiliz hükümetinin, diğer yandan da kurulmasına öncülük ettiği IŞİD içine özel birliklerini yerleştirmesi bölgedeki kirli oyunu bir kez daha gözler önüne serdi.
TUNUS SALDIRISINDA DA AYNI TAKTİK

Geçtiğimiz ay Tunus’ta İngilizlere yönelik yapılan saldırının, İngiliz SBS (Special Boat Services) ve SAS ( Special Air Services) ekiplerince yapıldı iddia ediliyor. Tunuslu yetkililer de bu saldırılardan İngiliz hükümetini sorumlu tutmuştu.
IŞİD DIŞARIDAN EMİR ALARAK YÖNETİLİYOR

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi önceki gün yaptığı açıklama, IŞİD/DAEŞ'in istihbarat güçlerinin oyuncağı olduğunu belirterek, 'IŞİDDAEŞ dışarıdan emir alarak yönetiliyor' dedi. IŞİD’i, istihbarat güçlerinin oyuncağı ve bölgedeki uluslararası çatışmalardan kaynaklı vekâlet savaşı yürütmekle suçlayan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi, Irak, genel olarak Arap ülkeleri tarafından ihmale uğradığını belirtti.