Saadet Parti (SP) Van Milletvekili Özay İlhan, Van eski Milletvekili Fettullah Erbaşve partililer, zeve şehitliğini ziyaret ederek dualar ettiler.
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki seçim bürosundan hareket eden partililer Yüzüncü Yıl Üniversitesi yakınlarında bulunan Zeve Şehitliği’ni ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan SP Van Milletvekili Adayı Özay İlhan, “Van ilimiz bundan yüz yıl önce Ruslar tarafından işgal edilmiş, Ermenilerde düşman tarafına geçmiş ve Müslümanları katletmişlerdir. Müslümanlar, Ermenilerin ve Rusların zulmünden dolayı ilimizden Bitlis iline 80 bin kişi göç etmiş. Van’da 2 bin 500 kişinin katledildiği Zeve Şehitliği yüzlerce erkeğin kurşuna dizildiği Mollakasım mahallesindeki tarlada Ermeni çetelerinin 1915’te Ruslardan aldığı desteklerle yaptığı katliamların en büyük delilidir. Halkın kendini savunacak gücü kalmayınca da mecbur göç etmek zorunda olduklarını görmekteyiz. Zeve katliamı tarihin en büyük acı katliamlarından birisidir. Saadet Parti teşkilatı olarak bu kınıyoruz ve gereken tepkiyi koyulması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Buraya geliş amacımız şehitlerimiz için dualar etmek ve Yasinler okumaktır. Şehitlerimizin ruhu şad olsun’’dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan eski Refah Partisi Van Milletvekili, Saadet Partisi Ankara Genel İdare Kurulu Yardımcısı Fettullah Erbaş, silahsız Müslümanların katledildiğini ve o dönemde zulümleri anlattı. Erbaş ‘’Ermenilerin zulmü o kadar yukarı çıkmıştı ki yapmadıkları şey kalmamıştı. Şu anda dinliyorum tüylerim diken diken oluyor. Tecavüzler ve daha bir sürü şey anlatılan manzaralar karşısında çok duygulanıyordum. Ruslar artık tahammül edemeyince Ermenilerin zulümlerine dur demesiyle halk o zaman bir nevi bile olsa rahata kavuşmuşlardı. Ermeniler soykırım diyorlar, ama esas yapan onlardı. Bin sene birlikte yaşamış olmamıza rağmen böyle yapmışlar buradaki Müslümanları kestiler. Hiç bir milletin ahı yerde kalmaz. Biz şehitlerimizin yüzüncü yılında rahmetle anıyoruz. Ermeni soykırımına çanak tutan herkesi şiddetle kınıyoruz. Tarihin yargılayacağına parlamentonun yeniden ırkçı hareketlerini kınıyoruz. Milletimiz çok hoş görülüdür, anlatılanların hepsini bantlara kaydedilmiş şekilde elimizde var. Bu gün burada bulunmak çok önemliydi. Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin’’ dedi
Daha sonra şehitliği gezdikten sonra ayrılan partililer seçim çalışmalarına devam etmek üzere Van merkez ve Edremit ilçesine doğru hareket ettiler.