KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediyesi bünyesinde Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) kuruldu.

Kastamonu Belediyesinin kültür varlıklarına yönelik başlattığı tarihi çalışmanın ardından geçen ay, bünyesinde KUDEB kurma talebi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Yüksek mimar Ahmet Sevgilioğlu, şehir plancısı Aydemir Aydınlı, inşaat mühendisi Ensar Erdoğan, sanat tarihçisi İhsan Ayna ve arkeolog Hakan Kuşçu'dan oluşan 5 kişilik uzman ekip, il merkezinde kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına dönük projeler kapsamında etkin rol üstlenecek.

Kastamonu'nun bir medeniyet şehri olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'nun gelişmesi ve hak ettiği değeri elde etmesini amaçladıklarını söyledi.

Babaş, "Kurduğumuz KUDEB ile birlikte prosedürler daha hızlı ilerleyecek. Belediye sınırlarımız içerisindeki tarihi mekanlarını restore ettirmek isteyen vatandaşlarımız, yorucu mevzuatlara takılmayacak ve ilimizdeki kültür varlıklarımızı etkin bir şekilde koruyabileceğiz. Bizim için bu çok önemli. Tarihi ve kültürel değerlerimizi canlandırmak adına koşar adım yola devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.