İlkbaharın gelmesiyle Taliban'ın saldırılarında artış görülen Afganistan, bu Sabah başkentinde vuruldu. Devlet başkanlığı ve büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede, Alman büyükelçiliğinin yanında patlatılan bomba yüklü araç başkent Kabil'i sarstı.

Zambak Meydanı'nda gerçekleşen saldırıda can kaybı artıyor, son açıklanan rakam 15. İlk başta Hastanelere 90 yaralı taşındığı duyurulsa da bu sayı 300'ü geçti. Birçok yaralının durumu ağır ve can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Uluslararası haber ajansları, kanlar içindeki yaralıların hastanelere götürüldüğü gösteren çok sayıda fotoğraf servis etti.

Almanya'dan yapılan açıklamada, elçilik çalışanlarının durumuyla ilgili net bir bilgi paylaşılmadı. Reuters'a konuşan Alman güvenlik kaynakları, ilk açıklamada Alman çalışanların zarar görmediğini ancak bazı yerel çalışanların yaralandığını aktarmıştı.

BBC'den Harun Nazafijada, olay yerinde kanlar içinde çok sayıda insan bulunduğunu ve polisin meydanı giriş çıkışlara kapattığını bildiriyor.

Al Jazeera muhabiri Kais Azimi ise, saldırının gerçekleştiği noktanın çok önemli ve Kabil'in en kalabalık yerlerinden biri olduğu bilgisini verdi.

MİLLİYET