Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kırsal alanlarda meydana gelen ve anında müdahale edilmesi gereken olaylara karşı, daha hızlı ve etkin müdahale sağlayabilmek amacıyla gerçekleştirilen ’Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Programı’nın birinci kısmını tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından kamuoyunda yangın ve kazalara karşı vatandaşların duyarlılığını artırmak amacıyla başlatılan programın birinci kısmı olan Gülnar, Mut ve Anamur eğitimleri sona erdi. Eğitim programına vatandaşlar, yoğun ilgi ve katılım gösterdi.

100 tanker dağıtılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, eğitimlerin tamamlanmasının ardından 100 adet yangın söndürme tankeri acil müdahalelerde kullanılmak üzere belirlenen mahallelere dağıtılacak. Ayrıca mahalle muhtarı ile birlikte beş kişinin görevli bulunduğu tanker, ihtiyaç doğrultusunda mahallenin hizmetlerinde de kullanılabilecek.

Gönüllü itfaiyecilik eğitimlerinde yangın bilgisi, türlerine göre yangınlara müdahale edebilme ve makina teçhizat bilgisi konularında eğitimler verildi. Eğitimlerini tamamlayan personellerin İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü ekiplerince görev bölgesinde denetimleri yapılarak, aynı bölgede eğitimleri periyodik olarak devam edecek.