Terör örgütü IŞİD 'in (DEAŞ) Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tikrit kentinde yaptığı katliamlar sonucu ölen kişilerin gömüldüğü toplu mezarlardan biri daha bulundu. Gün yüzüne çıkan toplu mezardan 550 ceset çıkarıldı. Irak adli tıp uzmanları, cesetlerin IŞİD'in kentte bulunan ABD'nin eski bir hava kuvvetleri üssü olan Speicher Kampı'nda öldürdüğü Iraklılara ait olduğunu açıkladı.

Haşdi Şabi'nin kıdemli komutanlarından Muin Kazimi, "550 kurbanın ailelerine haber  

verdik. Cesetlerin 200'üne DNA testi yapılacak" ifadelerini kullandı.,150 kurbanın cesedi 2 hafta önce çıkarıldığını söyleyen Kazimi, daha fazla ceset bulacaklarını tahmin ettiklerini ve IŞİD katliamında hayatını kaybedenlerin sayısının bini geçebileceğini ifade etti. 12 Haziran 2014'te IŞİD mensupları, Tikrit'te bulunan Speicher Askeri Okulu'ndaki çoğunluğu Şii, yüzlerce genç askeri kaçırmış ve bin 700 kadar askeri öldürmüştü. Saldırı gerçekleştiğinde kampta 4 bin kadar askeri okul öğrencisi bulunuyordu.

Teröristler, öğrencileri devrik lider Saddam Hüseyin'in Cumhuriyet Sarayı kompleksinde öldürmüş ve bazı kurbanların cesetlerini nehre atmıştı. Bir soruşturma komitesi Saddam Hüseyin'in Partisi Baas Partisi'nden 57 kişinin IŞİD'in katliamına yardım ettiğini tespit etmiş ve Baas Partili 36 kişi katliamdan suçlu bulunarak asılmıştı.

IRAK'TA BULUNAN TOPLU MEZARDAN 40 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILMIŞTI

Irak'ın batısındaki Ramadi kentinde, IŞİD tarafından öldürüldüğü tahmin edilen 40 kişinin cesedinin yer aldığı toplu mezar bulundu.

Irak Başbakanlığı'na bağlı Enbar Şehitler Dairesi Başkanı Ömer Nuri yaptığı açıklamada, "Ramadi'nin güneyindeki Et-Taş bölgesinde, sivil oldukları tahmin edilen kişilere ait 40 cesedin yer aldığı bir toplu mezar ortaya çıkarıldı." dedi.

Nuri, söz konusu kişilerin, IŞİD'in kenti tamamen ele geçirdiği 2015 yılında terör örgütü tarafından öldürüldüğünün tahmin edildiğini söyledi.

BAŞLARINDA KURŞUN İZİ BULUNDU

Cesetlerin tamamen çürüdüğünü ve başlarında kurşun izi bulunduğunu belirten Nuri, kimlik tespiti için adli tıpa gönderildiğini kaydetti.

IŞİD, Enbar vilayetine bağlı Ramadi kentini 18 Mayıs 2015'te ele  

geçirmişti. Irak ordusu daha sonra başlattığı operasyon sonucu 28 Aralık 2015'te kenti IŞİD'den geri almıştı.

Kaynak.Mynet