Kosova’da Kurban Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Camilere gelen yüzlerce Kosovalı müslüman bayram namazı kıldı.

Başkent Priştine’de Osmanlı’dan kalan Fatih Sultan Mehmed Camii’ne gelen yüzlerce mümin, camiyle birlikte avlusunu tıklım tıklım doldurdu.

Namaz öncesinde tekbirler getirildi, ardından da Bayrama kavuşmanın huzurunu yaşayan müminler vaaz dinledi. Vaazlarda, insanlar arasında dayanışma, yardımlaşma ve höşgörünün hüküm sürmesi gereği dile getirildi. Namaz vakti geldiğinde ise yüzlerce vatandaş namaza durdu. Kılınan namazın ardından cemaat hep bir ağızdan tekbirler getirdi ve bayram mesajını dinledi.

Kosova Baş İmamı Sabri Bajgora, Bayram hutbesinde, insanlar arasında berberlik, yardımlaşma ile dayanışmanın pekiştirilmesi gereğine vurgu yaparak, “Barış ve huzurun simgesi olan bayramda zenginliğinizi, sizlerden yardım bekleyen, yardımı ihtiyaç duyan insanlarla paylaşın” çağrısında bulundu. Baş İmam Bajgora, dünyanın bugün barışa ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Dualarla son bulan namazın ardından aralarında bayramlaşan Kosovalılar, Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diledi. İslam aleminin bayramını kutlayan Fevzi Krasniqi, “Dünyada barış olsun, yurtta barış olsun. Dünya barış içinde yaşasın“ ifadesini kullandı. Müslüman aleminin büyük bir bayram kutladığını belirten Remzi Syla, Kurban Bayramı’nın kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Limon Dragica, tüm Müslümanların Bayramı’nı kutlarken, Xhevat Syla, Bayramın öncelikle barış getirmesini, barışın en önemli değer olduğunu kaydetti. Kujtim Remziu da Kurban bayramının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.