AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun da katıldığı temayül yoklamasına yoğun ilgi gösterildi.
Temayülde milletvekili adayı olmak isteyen aday adayları, sabahın erken saatlerinden itibaren yoklamanın yapılacağı yere gitti.
Temayül yoklamasını değerlendiren Türkiye Hokey Federasyonu eski Başkanı Sadık Karakan, "Aday adaylığı başvurumuzdan sonra başlayan tanıtım toplantılarında Gaziantep genelinde oy kullanacak bin 721 kişiye ulaşma gayretinde olduk. Bunların tamamına gerek medya, gerek sosyal medya, gerek birebir ziyaretlerle ulaştık. Bu arada gerek il teşkilatı olsun, gerek ilçe teşkilatlarının organizasyonları mükemmeldi. Oy kullanacak delegelere ulaşmak için her türlü zemin hazırlanmıştı. Bu arada benim esas söylemek istediğim Gaziantep genelinde 120 tane aday adayının oluşu AK Parti’nin gücünü, zenginliğini bir kere daha tescil etmiş oldu. Türkiye genelindeki teveccühe de baktığınız zaman yine bunu görmek mümkün. Bütün aday adayı arkadaşların kendilerine göre donanımlı olduğunu görüyoruz. Şahsım da hedefi olan 2023, 2053, 2071 hedefi olan Türkiye’nin geleceği için hakikaten ben şunu söylüyorum; 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin dünya devleti oluşundaki tescil edilmesi demektir. Ben de bir aday adayı olarak inşallah seçilmemiz halinde bu sürece katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyacağım. Bu katkıyı sağlayacak bilgiyi, tecrübeyi ve donanımı da zaten kendimizde görüyoruz. AK Parti’nin Türkiye için son zamanlarda, son yıllarda attığı adımlar, yatırımlar, projeler dünyanın takdirini kazanmış vaziyette. 7 Haziran seçimlerinde de Türkiye’de yaşayan bütün insanlarımız oyunu AK Parti’den yana kullanacaktır ve Türkiye’nin gelişmesine onlar da katkı sağlayacaklardır" dedi.
AK Parti’den aday adayı olan Prof. Dr. Selahattin Bekmez ise, "Ben Oğuzeli doğumluyum. Ekonomi profesörüyüm. İnşallah bilgimle, birikimimle, tecrübelerimle Gaziantep’e ve Türkiye’ye faydalı olmak istiyorum. Bu manada bana desteğinizi, teveccühünüzü gösterirseniz Rabbimin izniyle Türkiye’ye çok güzel projelerle geleceğimi temin ederim. İnşallah hayırlısı olsun. Hayırlısıyla Gaziantep’e faydalı olacağız" diye konuştu.