Sprey boyaların gençler tarafından keyfi olarak kullanılması sonucu duvarlarda oluşan kirliliği temizlemek için, Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Özellikle şehrin farklı noktalarında bulunan, üzerinde her türlü yazının göze battığı trafoları "tuval" haline getiren Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, manzara resimleri ile hem kirliliği gideriyor, hem de yöreye görsellik kazandırıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, daha çok elektrik trafolarında görülen kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla bir çalışma başlattığını belirten Ressam Nedim Yılmaz, amaçlarının bir taşla iki kuşu birden avlamak olduğunu söyledi. Trafolar başta olmak üzere birçok binanın duvarının sprey boyalarla yazılan yazı ya da yapıştırılan afişlerle kirletildiğine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:
"Bu konuda vatandaşlardan gelen şikayetler de vardı. Sonunda kirli duvarların temizlenmesine ve resimlerle süslenmesine karar verildi. Ben de bu çalışmayı yapmakla görevlendirildim. Yalnızbaşıma çalışıyorum. Önceliğimiz trafolar. Çünkü en berbat yer oralar. Sanıyorum mevsim sonuna kadar kirli trafo duvarlarını büyük birer tablo haline getiririz."
Vatandaşların, duvarlara sprey boya ile yazı yazan, afiş yapıştıran ya da sert bir madde ile sıvaları, boyaları kazıyarak isim yazmaya çalışanlara müdahale etmesini isteyen Nedim Yılmaz, "Geçen gün Karayolları’nda bir trafonun duvarlarını boyuyordum. İş bitmedi, ertesi güne kaldı. Sabah geldiğimde, çalışma yaptığım duvara, ihtimal ki çocuğun biri adını kazımıştı. Görünce çok hayıflandım. Ana, babaların çevre temizliği konusunda çocuklarını uyarması ve eğitmesi gerekiyor. Temizlik imandandır düsturunu hiçbir zaman için unutmamamız lazım"