Genelkurmay Başkanlığı, son 1 gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Tunceli merkez Çiçekli Jandarma Karakolu’na roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendiği belirtilerek, "Terörist ateşlerine unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Silahlı saldırıda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Olay bölgesine görevlendirilen bir taarruz helikopter koluna teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği ile ateş açılmıştır. Taarruz helikopter kolu tarafından ateş edilen bölge ateş altına alınmıştır. Helikopterlerin ateşi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir" denildi.
JANDARMA KOMUTANLIĞI’NA ROKETATAR İLE SALDIRI
Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Siirt Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatar ile saldırı düzenlendiği kaydedilen açıklamada, "Terörist ateşlerine unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Silahlı saldırıda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir" ifadesi kullanıldı.
POSTA TRENİNE SALDIRI
Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Erzincan Kemah’ta Erzincan-Divriği posta treninin geçişi esnasında el yapımı patlayıcı patlatıldığı ifade edilen açıklamada, olayda bir yolcunun hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı, bir vagonun ise raydan çıktığı kaydedildi.
POLİSİN ŞEHİT OLDUĞU OLAYDA YARALANAN TERÖRİST YAKALANDI
Mardin İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından Mardin Ömerli’de icra edilen arazi aramasında 8 Ağustos 2015 günü Mardin Midyat’ta bir polis memurunun şehit olduğu ve bir polis memurunun da ağır yaralandığı silahlı saldırı olayında yaralanan bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin yaralı olarak yakalandığı belirtildi.
Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Diyarbakır Silvan’da üç sivil vatandaşın içerisinde bulunduğu otomobilin durdurularak gasp edildiği ifade edildi.
TERÖRİST TESLİM OLDU
Bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin Şanlıurfa Ceylanpınar’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 3. Hudut Alay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu vurgulandı.
HAZIRLADIĞI BOMBA ELİNDE PATLAYAN TERÖRİST ÖLDÜ
Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin Erzurum Tekman’da bir vatandaşın evine hazırlamakta olduğu el yapımı patlayıcı patlaması sonucu yaralanan bir teröristi getirerek hastaneye götürmesini istedikleri kaydedilen açıklamada, "Söz konusu yaralı terörist, götürüldüğü Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde aynı gün saat 07.50’de ölmüştür" açıklaması yapıldı.
PATLAYICI İMHA EDİLDİ
Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından Hakkâri Yüksekova-Dağlıca karayolunda bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından konulan bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilerek, yerinde imha edildiği bildirildi.
IŞİD ÜYESİ 3 KİŞİ YAKALANDI
Adana İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Adana Yumurtalık’da IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu üç şahsın yakalandığı ifade edildi.