Antalya'da 3 günlükken yakalandığı halk arasında 'Mavi Işık Hastalığı' olarak bilinen 'Crigler-Najjar' hastalığına karşı yaşam mücadelesi veren ve babası 40 yaşındaki Servet Ergün'den alınan karaciğer parçasının nakledilmesiyle 1 aylık tedavi süreci sonunda sağlığına kavuşan Poyraz bebeğin ilk yaş günü, Ergün çiftinin Antalya’nın Ermenek mahallesindeki evlerinde , aile dostlarının katılımıyla kutlandı. Poyraz bebeğin tedavi sonrası kilo aldığı ve oldukça hareketli olduğu dikkat çekti.

Doğum günü pastasının kesilmesinin ardından Servet Ergün, oğlunun tedavi süreciyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Bu hastalıkla uzun zaman bir mücadele verdik. Bizi yakından takip edenler görmüştür zaten. Bulunduğumuz hastanede cihazın fiyatı yaklaşık 10 bin liraydı ama biz bu cihazı sanayide bir arkadaşımıza 550 lira gibi bir rakama yaptırıp, Poyrazı 17-18 gün boyunca evimizde çıplak bir şekilde o cihazda tuttuk. Poyraz’ın bu 17 gün süre zarfında bilirubin değeri hep 14’te seyretti. Bunun sonunda eğitim araştırma hastanesinde Sağlık Bakanlığı bize kapılarını açtı. Orada bir müddet kaldık ve bunun sonunda, son haftalarda Poyraz’ın bilirubin değeri çok yüksekti. İstanbul’da özel bir hastanede benden alınan bir karaciğer parçası nakli ile Poyraz hayata tutundu.”
Poyraz’ın ilk yaş günü olduğunu belirten Servet Ergün, “ Poyraz’ın 1. Yaşını kutluyoruz bugün. Gerçek yaşı da nakil olduğu gün olacak, bir de onu kutlayacağız. Aslında Poyraz’ın ikinci doğum günü. Annesi onu 9 ayda dünyaya getirdi, ben Poyraz’ı 8 saatte dünyaya getirdim. Ameliyat 8 saat sürdü. Bu bir gerçek.” diye konuştu.