ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu'ya gelen mevsimlik tarım işçilerine ilişkin, "Ülkemizin doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden her kim olursa olsun bu ülkenin eşit vatandaşıdır. Bu ülkede her türlü hizmeti saygıyla hak eder" dedi.

Yavuz, beraberindeki daire müdürleriyle Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için kentte gelen mevsimlik tarım işçilerinin Altınordu ilçesi Uzunisa Mahallesi'nde konakladığı alanı ziyaret etti.

Ziyarette fındık işçileri ile bir süre sohbet eden Vali Yavuz, işçilerin sorunlarını dinledi.

Daha sonra fındık işçilerinin çocukları için hazırlanan eğitim sınıflarını gezen Vali Yavuz, çocuklarla yakından ilgilendi.

Vali Yavuz, sınıfta kendisini karşılayan çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıtarak, isteyenlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce çocukların spor yapabilmesi için Uzunisa Kültür Merkezi'nin bir bölümüne oyun alanı kuruldu.

Çocuklara boş vakitlerinde spor yapabilme imkanı sunulan oyun alanında, isteyen herkes tekvando, boks ve güreş gibi sporları kendi imkanlarıyla yapabiliyor.

- "Yaralanan işçilerle ilgili ne gerekiyorsa yapılacak"

Vali Yavuz, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulubey ilçesinde 17 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin, kazanın tek taraflı olduğunu ve yaralanan herkesin hastanelere kısa sürede ulaştırılarak tedavilerine başlandığını söyledi.

Adıyaman'dan fındık toplamak için Ordu'ya gelen işçilerin kazada yaralandıklarını da dile getiren Yavuz, gerekli talimatı verdiğini, yaralanan işçilerle ilgili ne gerekiyorsa yapılacağını vurguladı.

Yavuz, bölgede fındık hasadının başlamasıyla binlerce işçinin Ordu'ya geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu işçilerimiz için Valiliğimizin imkanları çerçevesinde konaklama alanları oluşturduk. Bunlardan birisi de Uzunisa Mahallesi'ndeki konaklama alanı. Buraya gelen her işçimizin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. İşçi kardeşlerimizin hiçbir sorunla karşılaşmaması için ekiplerimiz elinden geleni yapıyor. Ülkemizin doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden her kim olursa olsun bu ülkenin eşit vatandaşıdır. Bu ülkede her türlü hizmeti saygıyla hak eder. Onun için biz 80 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor, aynı şevketle kucaklıyoruz."

Alanda 275 çadırın kurulu olduğunu ve çadırlarda 2 bine yakın kişinin kaldığını kaydeden Yavuz, "Ayrıca burada işçi kardeşlerimizin çocuklarına eğitim, spor, kültür ve sanatsal faaliyetler veriliyor. Sadece burada eğitim gören 330 çocuk var. Diğer ilçelerimizde de benzer şekilde işçilerin sorunları gideriliyor ve çocuklarına eğitimler veriliyor." dedi.

Yavuz, çocuk işçiliğinin önlenmesi içinde her türlü tedbirin alındığını sözlerine ekledi.

Vali Yavuz, daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Perşembe ilçesi Doğan Mahallesi'nde düzenlenen fındık hasat şenliğine katıldı.