Kütahya’nın Altıntaş, Aslanapa ve Çavdarhisar ilçelerinde, verimli topraklarda bereketli bir hasat dönemi geçtiği bildirildi.

Sulamaya açılamayan bölgelerde buğday ve arpa hasadına devam eden ve geçen yıllarda kuraklık nedeniyle sıkıntı yaşayan çiftçiler, bu sene mart, nisan ve mayıs aylarındaki yağışların ardından bereketli bir sezon geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yetkililer, genel olarak 2017 yılı kuru tarım yapan hububat çiftçileri için iyi bir yıl olmuştur. Türkiye genelinde ise bahar yağmurları dolayısıyla ortalama buğday rekoltesinin çok üstüne çıkılacaktır dediler.

Geçen yıllarda kötü bir hasat dönemi geçirdiklerini belirten Altıntaş’lı Çiftçi Zeki Öztürk, ’’ Bu yıl dönüm başına yıla göre neredeyse 2 misli mahsul alıyoruz. Başaklar çok iyi ve kaliteli. Allah’a çok şükür bereketli bir yıl oluyor. Arpada çok iyi verim aldık, fiyatlarda iyi seyrediyor. Böyle olunca bizim için güzel bir yıl oluyor" dedi.

Yetkililer, hububat üreticisinin bu yıl verimli bir dönem geçirdiğini belirterek, bölgede hasatta ciddi bir verim artışı beklediklerini ifade etti.(YD-EFE)