CHP’den Milletvekili Aday Adayı olan ATSO Eski Başkanı Çetin Osman Budak, düzenlediği törenle Antalyalı iş adamlarına veda etti. Budak, STK’lar üzerinde aşırı baskının olduğunu ve siyaseti şiddet dili kullanmadan ömrünün sonuna kadar yapmaya çalışacağını söyledi. Ayrıca Budak, milletvekili seçilmesi halinde ilk projesinin Ankara’da bir “Antalya Evi” kurmak olduğunu söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eski Başkan Yardımcısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eski Başkanı Çetin Osman Budak, 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa etmiş ve CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklamıştı. İstifanın ardından Başkan Budak ATSO hizmet binasında ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATSO üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende Antalyalı iş adamlarına veda etti.
Törenden önce salon girişinde Mersin’de öldürüldükten sonra yakılan Özgecan’ı anmak için davetlilere siyah kurdele dağıtıldı. Siyah kurdeleyi ATSO Eski Başkanı Budak ile ATSO Başkanı Davut Çetin’de yakalarına iliştirdi. Tören, Özgecan ve cinayete kurban edilen kadınlar için saygı duruşuyla başladı.
“ATSO TARAFSIZLIĞINA DEVAM EDECEKTİR”
Budak’tan sonra boşalan ATSO Başkanlığı koltuğuna seçilen yeni ATSO Başkanı Davut Çetin, Çetin Osman Budak’ın görevinden ayrılmasına üzüldüğünü ifade etti. Budak’ın kararına saygı duyduğunu ve bu karardan Türkiye’nin kazanacağına vurgu yapan Çetin şöyle konuştu:
“Başkanımız Çetin Osman Budak’ı başka bir alana uğurluyoruz. Türkiye kazanıyor ama maalesef biz kaybediyoruz. Başkan Budak sevilen bir kişidir. Uluslararası deneyimi olan bir şahıs. Antalya’nın yetiştirdiği önemli STK başkanlarından birisidir. Çetin Başkan’ın gösterdiği vizyon çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. ATSO bu zamana kadar tarafsız olarak faaliyetlerini gösterdi, bundan sonrada aynı şekilde devam edecektir. Bu dönem başkan Budak’ın siyasete girmesi konusunda sanırım siyasette bir boşluk olması ve bizim ısrarlarımız etkili oldu”
“TÜRKİYE’DE STK ÜZERİNDE AŞIRI BASKI VAR”
Çok duygulandığını ifade eden ATSO Eski Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Çetin Osman Budak, Sivil toplum kuruluşların görev aldığından bu yana idealleri için birçok şeyden vazgeçtiğini ancak bu kararlardan dolayı hiç pişman olmadığını kaydetti. Antalya’da yanlış yapılan işlere “Dur” dediklerini de belirten Budak, sivil toplum örgütlerinin ileri demokrasilerde itici bir güce sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’de STK’lar üzerinde bir baskı olduğunu da belirten Budak şöyle konuştu:
“Türkiye’de sivil toplum üzerinde aşırı bir baskı vardır. Bunu söylemem gerekir. Ekonomiyle ilgili gerçekten hiçbir zaman Türkiye’de gündem olmadı. Türkiye’de siyasette kötü bir dil hakim oldu. Siyasetin dili toplumu tahrik eder. Özgecan’ı kaybettik bu güne kadar o kadar can kaybettik ki bu şiddet dilinin bu konularda etkisinin olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bir birine güvenmezse toplum sert çizgilerle bir birinden ayrıştırılırsa daha çok canlar yanacak. O yüzden siyasete yolculuğa çıktım. Bundan sonra siyaseti toplum için ömrüm boyunca yapacağım. Bu dili hiç bozmadan siyasetin yapılacağını da göstereceğim. Hakaret etmeden insana saygı göstererek Türkiye’yi yukarıya taşıyacağım. Türkiye’nin sulh diline ihtiyacı var” dedi.
ANKARA’DA “ANTALYA EVİ” PROJESİ
Koltuklarını hiç bırakmayanlara da seslenen Budak, “Koltuklarına da sıkı sıkı yapışanlara da buradan mesaj olsun. Buradan yanlış anlaşılma olmasın bir süresi olsun bu işin. Koltukları gençlere bırakmak lazım. Gençler çok iyi gelişip yetişiyor” dedi. Ayrıca Budak, milletvekili seçilmesi halinde Ankara’da bir “Antalya evi” projesini hayata geçirmeyi düşündüklerini tekni bir ekiple bu proje kapsamında Antalya ile ilgili projelerin bu evde üretilip geliştirilmesini düşündüğünü söyledi.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’ de Budak’ın milletvekili olması halinde Antalya’ya çok fayda sağlayacağını inancında olduğunu ifade etti. Başdeğiren, iş adamlarının bir şeyler başarabilmesi için siyasilerle barışık olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Tören, Çetin Osman Budak’a yelkenli tablo hediye edilmesi ve toplu fotoğrafın ardından sona erdi.