Yapı Kredi’nin müşterilerine özel olarak hazırladığı Altın Mevduat Hesabı kapsamında düzenlenen Altın Günleri 2014 yılında da Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. 13 – 14 Ocak tarihlerinde Yapı Kredi Samsun Şubesi’nde gerçekleşecek etkinliğe kıymetli metallerin üretimi ve alım-satımını yapan Nadir Metal Rafineri’nin eksperleri katılıyor. Eksperler, çeyrek, yarım ve/veya cumhuriyet altını, bilezik, yüzük, kolye gibi ziynet eşyalarını getiren banka müşterilerinin altınlarını değerlendirecek.

Şubelere getirilen altınların 24 ayar karşılığı saf altın miktarı Nadir Metal eksperleri tarafından hesaplanarak tutanağa yazılıyor. Yapı Kredi de altınların değerini miligram olarak müşterinin altın hesabına yatırıyor. Müşteri, fikrini değiştirirse aynı gün içerisinde saat 16.00’a kadar altınlarını geri alabiliyor. Altınların altın olarak geri çekilmesi durumunda bu işlem sadece 1 kg ve katları şeklinde yapılabiliyor.

Yapı Kredi’nin bu etkinliği sayesinde banka müşterileri altınlarını bozdurmadan hesaplarında değerlendirebiliyor. Bu sayede altınlar zarara uğramadığı gibi çalınma veya kaybolma riskleri de ortadan kalkıyor. İstendiği zaman nakde çevrilebilen altınlar, alım-satım işlemi olmadığı için kur kaybına uğramıyor. Yapı Kredi Altın Hesaplarına banka şubelerinin yanı sıra 7 gün 24 saat İnternet Şubesi, Telefon Bankacılığı, Mobil Şube ve ATM’lerden de ulaşılabiliyor. Altınların 100.000 TL’ye kadarı mevduat güvencesi altına alınıyor.