Batman’da ’Biri kitap kurdu mu dedi’ projesi, TÜPRAŞ Ortaokulu’nda öğrencilere kitap dağıtımıyla başladı.
TÜPRAŞ Ortaokulu’nda startı verilen projenin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul müdürü Emin Ezgin, proje hakkında Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’e bilgi verdi.
Başarının okuma alışkanlığı ve okuma kültürü kazanmakla geleceğini belirten Çelik, "Biri kitap kurdu mu dedi projesi anlamlı ve güzel bir proje, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyük bir camia olan Milli Eğitim, hedeflediği başarıyı yeni nesillere kitap okuma alışkanlığı ve topluma kitap okuma kültürünü kazandırmakla ulaşacak. Kitap en iyi arkadaştır ve medeniyete toplumu ulaştıran bilgiyi içinde barındıran kaynaktır. Bu açıdan sevgili çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Kitap okuma alışkanlığı kazanmış çocuk geleceğe daha güvenle bakıyor, daha mutlu ve daha başarılı oluyor. Bu projenin diğer okullarımız tarafından örnek alınıp uygulanması gerektiğine inanıyorum" dedi.
Dağıtılan kitapların, dönüşümlü olarak 2. dönem sonuna kadar tüm öğrenciler tarafından okunması sağlanacak. Projeyle, kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, açılacak okuma stantlarıyla topluma okuma kültürü kazandırma, farkındalık oluşturma ve yazar-okur buluşmasının sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.