Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleriyle toplantı yapmak ve bakanlığın faaliyetleriyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Adalet Bakanı Bozdağ’a HSYK Başkan Vekili Metin Yandırmaz ve HSYK Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, belediyecilik ve siyaset tecrübesine vurgu yapan Adalet Bakanı Bozdağ, Başkan Sekmen’in Belediyeciliği en iyi şekilde yaptığını ve Erzurum’u en iyi noktalara taşıyacağına inandığını belirtti. AK Parti olarak Erzurum’a teşekkür borçlarını ödeyeceklerini dile getiren Bakan Bozdağ, AK Parti İktidarında Erzurum’un her alanda gelişeceğini belirterek, Başkan Sekmen’e çalışmalarında başarılar diledi.
Adalet Bakanı Bozdağ’a, Büyükşehir Belediye’sinin çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgi veren Başkan Sekmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erzurum halkının Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerini beğendiğini, bunun da kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Erzurum’un 800 bin nüfuslu bir büyük şehir olduğunu ifade eden Başkan Sekmen,"400 Bin insanımız merkezde, 400 bin insanımız ise taşrada yaşıyor. Taşrada 17 ilçemiz, merkezde 3 ilçe olmak üzere toplamda 21 ilçemiz var. Belediye olarak şehrimizin sorunlarını 3 kısma ayırdık. Birisi belediye hizmetleri. Bunlar alt yapı, su, kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları. Bunları tamamen yenileyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere de ağırlık veriyoruz" dedi.
2015’in Erzurum Büyükşehir Belediyesi için atak yılı olacağını dile getiren Başkan Sekmen, Erzurum’a hizmette sadece yerel çalışmalarda sınırlı kalmadıklarını kaydederek, Büyükşehir Belediyesi olarak kentte 500 eğitim kurumunu baştan aşağı tadilattan geçirdiklerini de sözlerine ekledi.
Başkan Sekmen, ziyaretin sonunda Bakan Bozdağ’a ve beraberindekilere oltu taşı tesbih, işlemeli bakır ve çeşitli hediyeler takdim etti.