Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bir kayak sever giydiği kayak takımı ile Yaka Manastır Tabiat Parkı’nda yaptığı denemelerle kayak keyfi yaşadı.
Beyşehir’de kar üzerinde off-road ve gezinti yapmak için ilçenin ünlü mesire alanı Yaka Manastır Tabiat Parkı’na gelen bazı off-road tutkunları kayak takımlarıyla kayak yapmanın tadına vardı.
Yaka Manastır Tabiat Parkı’na ulaşımı sağlayan beyaz örtü ile kaplı eğimli yolda kayak takımlarını giydikten sonra güvenlik önlemi olarak başına kask takan off-road tutkunu Haceli Şam’ın kayak yaptığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Aynı güzergahta çocuklar da kızaklarla kayak keyfi yaşadı. Alanda teleferik olmadığı için kayak sonrası Şam, bir off-road aracına bağlanan halatla diğer denemeler için kayak başlangıç noktasına da kayarak ulaştırıldı. Zaman zaman off-road araçlarının eşliğinde ve arasında kayak keyfi yaşayan Şam, kendisinin hem off-road hem de kayak tutkunu olduğunu söyledi.
Haceli Şam, Beyşehir Gölü’nün her mevsim bir başka güzel olduğunu, bu yıl yağan yoğun karla mutlu olduklarını söyledi. Kayak yapmak için kayak merkezlerine gitmek yerine memleketleri Beyşehir’de de kayak yapılabileceğini göstermek için kayak takımlarını giyerek kayak keyfi yaşadığını anlatan Şam, "Beyşehir’in Yaka Manastır Tabiat Parkı kayak keyfi yaşanabilecek en güzel mekanlardan birisi. İşte bugün bunu kayak takımlarıyla deneme yaparak herkese ispat ettik. Kayak merkezlerine her zaman gitme imkanı olmuyor. O yüzden, kayak yapılabilecek bir alan olarak deneme yaptığımız bu alandaki güzellikleri kayak takımı olan herkesi yaşamaya davet ediyorum" dedi.