7 Haziran 2015 seçimleri öncesi milletvekilliği aday adaylığı sürecinde başvurular sürüyor. Malatya’da Osman Timurtaş da düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı.
Bir otelde düzenlediği basın toplantısında öz geçmişini ve siyasi hayatını anlatan Osman Timurtaş, İstanbul AK Parti teşkilatında ve Seçim Koordinasyon Merkezi’nde çeşitli görevler aldığını ve birkaç ay öncesine kadar AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ile Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerini yürüttüğünü dile getirdi.
Yıllardır çeşitli kimliklerle başta Malatya olmak üzere ülkede hizmet etme gayreti içinde olduklarını belirten Timurtaş, “Daha fazla hizmet için yeni bir kimliğe, yeni bir pozisyona ihtiyaç duyduğumuzu görüyorum. Bunun için huzurlarınızdayım, bunun için AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayıyım” dedi.
Timurtaş, neden AK Parti ve neden Malatya’dan aday adayı olduğu gerekçesini de belirterek, “Görev aldığımız takdirde; Her şeyden önce Malatya’yı, hemşerilerimizin bizden beklentisine uygun olarak çok güçlü bir şekilde temsil edeceğiz. Malatya’yı dünyanın dört bir yanına anlatacağız. Malatya’yı dünyada bilinen Marka bir şehir haline getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla, il ve ilçe teşkilatlarımızla, STK’larımızla ve yereldeki bürokratlarımızla el ele, omuz omuza vereceğiz. İstanbul, Ankara ve yurtdışında yaşamış ve oradaki hemşerilerimizle yoğun mesai yapmış ve yapmaya devam eden birisi olarak Malatya dışındaki Malatyalılarla da bir ve beraber olacağız. Kısacası Malatya içinde ve Malatya dışında kenetleneceğiz. Tüm gücümüzü ve enerjimizi hep birlikte Malatya için seferber edeceğiz. Göreceksiniz kazanan Malatya olacak” dedi.