TRABZON, () - TRABZON Fikir Kulübü, "Tüm kadınlar Trabzon’un ve Trabzonspor’un onurudur" başlıklı bir açıklama yaparak Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu kınadı.
Trabzonspor- Gaziantepspor karşılaşmasının ardından İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı açıklamanın, Trabzon Fikir Kulübü üyeleri için utanç vesikasından başka bir şey olmadığının belirtildiği yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Öncelikle bilinmesini istediğimiz önemli bir ayrıntının altını çizmek istiyoruz. Tüm Türk spor kamuoyunun önünde gerçekleşen bir karşılaşmada haksızlığa uğramış kulübünün hakkını uygun cümlelerle dahi aramayı beceremeyen Hacıosmanoğlu'nun şu anki gerçek unvanı 16 Ekim 2015 Yargıtay kararıyla sadece ve sadece Türkiye’nin önde gelen bir spor kulübünün eski başkanıdır. Ama her şeye rağmen kendisinin Trabzonspor Başkanıymış gibi sarf ettiği sözlerin, ‘Talihsiz bir açıklama’ şeklinde geçiştirilemeyecek kadar önemli bir gerçekliği barındırdığı bilinmelidir. Kadına yönelik şiddetin ve cinsiyet ayrımcılığının, bugün 92. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nde ne yazık ki hala vahim bir sorun olmaya devam ettiği düşünüldüğünde, kadını ve kadının toplumsal yaşamdaki yerini küçümseyen her türlü söz ve davranışın, yalnızca muhatabını ilgilendirmeyeceği görülmelidir.”
Açıklamanın son bölümünde, “Kadın gibi yaşamaktan hicap duyan Hacıosmanoğlu’na, Fenerbahçe-Galatasaray müsabakasından önce stadyumda bir şişme kadına sarılı Galatasaray bayraklarını yakan taraftarlara, erkekliği iktidar sembolü olarak gören, rakibini kadın benzetmesiyle aşağılayan, tribünleri cinsiyetçi küfürlerle inleten sözde futbol sevdalılarına, Türk futbolunun geleceği için de savaş açmak gerekir! Biz Karadeniz’in onurlu kadınları ve onlarla birlikte yaşamaktan da ölmekten de onur duyan erkekleriyiz! Başkan olduğu günden bu yana gerek yürüttüğü siyasi ve sportif politikalar, gerekse söz ve davranışlarıyla bizleri utanmaktan bitap bırakan Hacıosmanoğlu’na hatırlatıyoruz: Kadınlar, Trabzon’un ve Trabzonspor’un onurudur!” ifadeleri kullanıldı.