Kurulduğu günden beri 9 yayın, ‘Eğitim Günleri’ adı altında 21 ayrı sempozyum, panel, konferans ve seminer gerçekleştiren Türk Eğitim Derneği (TED) Ege Koleji’nin ‘Eğitim Liderliği’ konulu 6. Öğretmen Sempozyumu gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören sempozyumda okul kültüründen öğretmenlik mesleği etiğine, sınıf atmosferi ve sınıf yönetiminden öğrencilerin temel psikolojik gereksinimlerine kadar pek çok konu ele alındı.
TED Ege Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Ahmet Şaba’nın açılış konuşması ile başlayan sempozyuma Türk Eğitim Derneği Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdemir, İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, Adnan Menderes Üniveristesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Cumali Öksüz katıldı.
Sempozyumda; Prof. Dr. Ahmet Ayapy “Okul Kültürü Oluşturmak”, Prof. Dr. Mustafa Talas “Sosyo-Kültürel Açıdan Değerler”, Doç. Dr. Nermin Koruklu Empatik Sınıf Atmosferi”, Doç. Dr. Elvan Yalçınkaya “Öğretmenlik Mesleği Etiği, Öğrenci Tipleri Ve Etik Açıdan Nasıl Davranılmalı”, Doç. Dr. Yalçın Özdemir “Öğrencilerin Temel Psikolojik Gereksinimleri Ve Özdüzenleme”, Yrd. Doç. Dr. Türker Kurt “Eğitim Liderliği Ve Öğrencilerde Özyeterlik Algısının Geliştirilmesi”, Doç. Dr. Gül Ünal Çoban “Öğrencilerde Bilimsel Düşünmenin Artırılması” Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çetin “Değerlere Dayalı Sınıf Yönetimi” ve Dr. Nilgün Kaynaroğlu “Öğrencilerde Yaratıcılık Düzeylerinin Arttırılması ve Öğrenen Okul Olmak” konularını ele aldılar.
“AMACIMIZ ÜLKENİN TÜM ÇOCUKLARININ MUTLU BİR GELECEĞE KAVUŞMASIDIR”
Kuruldukları günden bu yana 9 Yayın, 21 ‘Eğitim Günleri’ adı altında eğitim etkinliği gerçekleştirildiğini belirten TED Ege Koleji Müdürü Ahmet Şaba amaçlarının ülkenin tüm çocuklarının mutlu bir geleceğe kavuşması olduğunu belirterek “Türk Eğitim Derneği’nin kuruluş amacı gereği, Türk Eğitim Sistemi’ne katkı sağlamak amacıyla yapılan çalışmalardan biri de; okullarımız, bulundukları illerde panel, konferans, seminer ve sempozyumlar düzenlemektedir. Yöneticiler, öğretmenler, eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle
bir araya gelinen; panel, seminer, konferans ve sempozyum gibi etkinliklerle eğitimle ilgili konular değerlendirilmektedir. Bilimsellik ilkelerinden ödün verilmeden, gerçekleştirilen tüm etkinliklerde, bilim ve çağdaşlık adına atılan tüm adımlara her zaman öncülük edilmekte, bilimsel toplantı, sempozyum ve konferanslar düzenlenerek, bilimsel platformlar oluşturularak, yürütülen araştırmalarla eğitim sektöründe bir referans noktası olmaktadır” dedi.
“EĞİTİME FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRMAYI HEDEFLEDİK”
Bu hizmeti yürütürken, eğitim politikalarında alışılmış olan düşünce ve duygu kalıplarının ötesine geçmeyi hedeflediklerini kaydeden TED Ege Koleji Müdürü Ahmet Şaba, “Eğitim-Öğretim alanında Türkiye ve Dünyadaki gelişmeleri takip ederek, bu gelişmeleri alanındaki uzman kişiler aracılığıyla, sosyal bir sorumluluk olarak bölge genelindeki tüm eğitimcilerin de faydalanabileceği bu sempozyumla eğitime farklı bakış açısı kazandırmayı hedeflemiştir. Bu eğitim etkinlikleri, eğitim alanında yeni bilgi ve fikirlerin paylaşıldığı, dünyada eğitim alanında geçerli olan çok önemli kazanımların Aydın’a aktarıldığı bir platform olma özelliğini taşımaktadır. Farklı üniversitelerden konuşmacı ve katılımcıları ağırlayan bu platformlar, akademisyenlerin, eğitimcilerin ve ilgili çeşitli kurum ve kuruluşların görüşlerini paylaştığı, gündemin ana başlıklarını tartıştığı bir platformdur. Öncelikle ilimiz Aydın’daki, sonra da ülkemizdeki tüm çocukların, bireylerin mutlu olacağı ve her bireyin sahip olması gereken bilgi ve beceriler ile donanabileceği bir eğitim sisteminin inşasına hizmet etmek vizyonuna sahibiz. Sempozyum; Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise kademelerinde, gelişmeye ihtiyaç duyulan alanlara somut çözüm önerileri sunan, eğitim faaliyetlerinin gelişmesine destek olacak nitelikte, öğretmenlerin profesyonel gelişimlerine katkı sağlayabilecek çalışmaların bilim dünyası ile paylaşılmasına hizmet etmektedir” diye konuştu.