Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya il teşkilatı ve milletvekili adayları, Kuluncak’ta seçim bürosu açtı.
Seçim bürosunun açış konuşmasını yapan MHP Kuluncak İlçe Başkanı Ali Naçar, 7 Haziran genel seçimlerinin hem Kuluncak hem Malatya hem de Türkiye’nin dönüm noktası olduğu bilinciyle çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Milliyetçi Hareket’in hem Kuluncak’ta hem de Malatya’da birinci parti olacağına inancının tam olduğunu belirten Naçar, 2015 yılının Milliyetçi Hareket iktidarının tek başına kurulması için ellerini değil, tüm vücutlarını taşın altına koyduklarını kaydetti. MHP iktidarında başta Kuluncak halkı olmak üzere Malatya ve Türkiye’nin kazanacağını sözlerine ekledi.
“MHP KULUNCAK’TA BİRİNCİ PARTİ OLACAK”
MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Kuluncak’ta seçim bürosu açtıklarını belirterek, seçim bürosunun Milliyetçi Hareket iktidara giden yolda önemli katkı sağlayacağını söyledi. Kuluncak’ta birinci parti olacağına yürekten inandığını ifade eden Erdem, MHP iktidarında Malatya’nın, Kuluncak’ın mecliste en iyi şekilde temsil edilmesi için Kuluncaklıların da elinden gelen tüm gayreti sarf edeceklerini belirtti.
MHP Malatya birinci sıra Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran’da Kuluncak geleceğini seçeceğini belirterek, “Çünkü Kuluncak uzun bir süredir iktidar partisine AKP’ye destek olmuş ve bu desteğinin karşılığında hiçbir hizmet alamamıştır. İşte 7 Haziran’da verdiği oyların karşılığını alamadığı için bir tepki gösterecek ve Kuluncak Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket diyecektir. AKP’ye çokça oy verdiniz, birinci parti yaptınız. Peki, karşılığı ne oldu? Adliyeniz şu anda nerede? Adliyeniz şu anda Hekimhan’da. Verdiğiniz oyunuz karşılığında adliyenizi elinizden aldılar. Peki, gelirken yollarınız gördük, ne halde? 12 yıldır ihalesi yapıldı, ama yol bir türlü yapılmadı. Yol yapıldı, yapılacak diyerek sizleri oyalıyorlar. Değil mi? O zaman bunlara oy verdikçe, sizlerin elinde ne varsa onu alıyorlar. Türkiye genelinde de aynısını yapmıyorlar mı? Türkiye genelinde de bakan çocukları çalıyor, onlara yargılama yok. Ama bir tane Mehmet emmin oğlu iki tane ekmeğin parasını ödemediği zaman hemen hakimin, savcının karşısına çıkıyor ve cezaevine gönderiliyor” dedi.
7 Haziran genel seçimlerinde Kuluncaklıların “Kuluncak’ın çantada keklik” olmadığını göstermesi gerektiğini belirten Yıldız, Kuluncak hizmet almak istiyorsa, Milliyetçi Hareket iktidarına destek olması gerektiğini vurguladı. MHP’li Yıldız, “Kuluncak Malatya’nın en önemli ilçelerinden bir tanesi olması gerekirken, maalesef merkezi hükümetten bu hizmetleri alamadığı için adı ilçe ama kendi ilçe olamamış köy görüntüsüne bir ilçe. İşte verdiğiniz oyların karşılığını almanız için Milliyetçi Hareket Partisi demeniz gerekiyor. Esnafımızın ne kadar sıkıntıda olduğunu görüyoruz. Esnafımız evine ekmek götürmek için iki tane bisküvi satmak için ne kadar uğraştığını da iyi biliyorum. Ben bunları iyi biliyorum, ama AKP bilmiyor. AKP’nin cepleri delik, kasaları dolu. Bunların kasaları, cepleri dolu olduğu için Kuluncaklı esnafın, vatandaşın halinden anlamaz. Sizin halinizden içinizden birisi, sizinle birlikte şimdiye kadar yaşamış, bütün problemlerinizi bilen birilerin gelmesi gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm adayları sizin içinizden birileridir. Sizler istediniz, Milliyetçi Hareket Partisi sizin istediğiniz adayları karşınıza getirdi. Ama diğer parti AKP, yani aldatma ve kandırma partisi yine sizi aldatıyor, kandırıyor. Sivil toplum kuruluşlarının ve delegelerinin karşısına bir liste koydular. Dediler ki siz ne derseniz o olacak. Ne yaptılar, ilk 10’a giren milletvekili adaylarını listeye koymadılar. Bu listede hiçbiri aday listede değildi. Yani sizin tercih ettiğiniz isimleri getirmediler. Kendi tercihlerini getirdiler. Çünkü sizin oylarınız, çantada keklik görüyorlar. Urfa buna Fakı Baba ile bir tepki gösterdi. Başbakan Fakı Babayı istemiyorum dedi. İstediğimi koyar ve istediğim oyu alırım dedi. Urfa ne yaptı, bir tepki gösterdi. Asıl olan biziz, sen vekilsin diyerek, Fakı Babayı seçti. Netice olarak Fakı Baba belediye başkanı seçildi. Sonra bütün hizmetler Urfa’ya akmaya başladı, bakanlık da verdiler. Çünkü Urfa bir tepki gösterdi. Oyları geri çevirmek için Urfa’ya tüm hizmetleri verdiler, üstüne bakanlık da verdiler” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar olmaya hazır olduğunu belirten Yıldız, esnafı da, yoksul insanı da bütün Türkiye’deki herkesi düşündüğünü kaydetti. Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi’nin hilal kart projesi geliştirdiğini anımsatarak, “Hilal Kart projesi hem esnafımıza hem de yoksul insanımıza yararlı olacak bir projedir. Türkiye’de 13 milyon işsiz var. 13 milyon işsize çara bulmak için öncelikle her yıl en az 700 bin işsize iş imkanı sağlayacak. İşe alınırken de adaletli davranılacak. Aldatma ve kandırma partisinin yaptığı gibi bir ailede 5 kişi çalışıyor, komşuda hiç kimsede çalışmıyor. Bu şekilde olmayacak. Milliyetçi Hareket iktidarında her aileden bir kişiyi işe alacak. Ve her ailenin evine ekmek götürmesini sağlayacak. Sonra da işe alamadığı yoksul ailelere hilal kart verecek. Bu kart devletin sosyal bir yardımıdır. Yoksul insanlarımıza poşetlerle makarna yedirmek zorunda bırakmayacağız. Hilal kart ile yoksul insanımız odununu, kömürünü, yakacağını, yiyeceğini, giyeceğini ne ihtiyacı varsa onu alacak. Ve bu hilal kart sadece kendi bulunduğu yerde geçerli olacak. Yani küçük esnafta geçerli olacak. Alışveriş merkezlerinde geçerli olmayacak. Milliyetçi Hareket iktidarında zenginleri daha zenginleştirmeyeceğiz. Yoksulumuzun ve fakir kardeşlerimizin yanında yer alacak, kalkındırmak için hizmet üretecek” ifadelerini kullandı.
MHP Malatya ikinci sıra milletvekili adayı Hakan Yılmaz Kuluncak’ta akrabalarının olduğunu ve kendisini Kuluncaklı gibi hissettiğini belirterek, Kuluncaklı esnaf ve çiftçilerinin sıkıntılarını iyi bildiğini kaydetti. Kuluncak’ta geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kayısının ciddi anlamda hasar aldığını anımsatan Yılmaz, şunları söyledi:
“Kuluncak’ta kayısı yanmasaydı, ne olacaktı? Pek de farklı olmayacaktı. Çünkü kayısı para etmeyecekti. Bir sürü emek, harcama ama sonra kayısı para etmeyecekti. Milliyetçi Hareket iktidara geldiği zaman kayısının hak ettiği değere kavuşması için gerekli çalışmaları yapacağız. Kayısının hak ettiği değere ulaşması için bölgesel birlikler kuracağız. Üretici ile Avrupa’daki tüketicileri buluşturacağız. Yani aracıların kazandığı paraları inşallah çiftçilerimize devrettireceğiz. Geçen yıl başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Tarım müdürlüklerinde kırsal kalkınma ajansı var, hepiniz biliyorsunuzdur. Oradan alet almak için müracaat ediyorsunuz. Kuluncak’tan da 120 çiftçimiz tarım aleti almak için müracaat etmişti. Malatya genelinde de 2 bin 200 çiftçi müracaat etmişti. Malatyalılar yüzde 70 civarında AKP’ye oy verdi. Traktör müracaatlarından bir tane bile çıkmadı. Diyarbakır yüzde 20, Batman yüzde 19 oy vermiştir. Diyarbakır’da 6 bin çiftçi tarım aleti için müracaat etti. Diyarbakır’da traktör alamayan bir çiftçi bile yok. Burada neyi anlıyoruz? Ne kadar az oy, o kadar fazla hizmet. İnşallah bu adaletsizliği de Milliyetçi Hareket iktidarında çözeceğiz.”
Yapılan konuşmalardan sonra Kuluncaklı bir bayan MHP Malatya Milletvekili Avukat Arif Yıldız’a ay yıldız olan bir sine hediye etti. Daha sonra seçim bürosunun açılışı dualarla gerçekleştirildi. Ardından da MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ve Milletvekili adayları Avukat Arif Yıldız, Hakan Yılmaz ile birlikte Kuluncak’taki tüm esnaf ve vatandaşları tek tek ziyaret ettiler.
Kuluncak Merkezde açılan seçim bürosunun açılışına MHP Malaya İl Başkanı Mehmet Erdem, Milletvekili adayları Avukat Arif Yıldız, Hakan Yılmaz, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, Yeşilyurt, Battalgazi, Hekimhan ve Kuluncak ilçe başkanları ile yüzlerce Kuluncaklı katıldı.