Şırnak’ın Silopi ilçesinin, ilçe olmasının 58’inci yılı kutlandı.

Silopi’nin ilçe olmasının 58’inci yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Girikamo Koruma Kalkındırma Sanat ve Kültür Derneği tarafından Koç İlkokulu konferans salonunda yapılan etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Sağlık Müdürü Ali Afşar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Osmanoğlu, kanaat önderleri, işadamları, esnaflar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. İlçenin eski resimlerinin yer aldığı slayt gösterisi ve dernek çalışmaları hakkında yapılan sunumun ardından Girikamo Derneği Başkanı Kemal Özdemir kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın akabinde 1998 yılında ilçe özel idareden emekli olan Sadık Çevik, ilçenin o zamanki koşullarını hatırlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Sevgi Tay, “Bir başkadır benim memleketim” adlı şarkıyı seslendirdi. Daha sonra sahnede Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirildi. Programın sonunda ise ilçeye katkı sunan kurum müdürleri, kanaat önderleri, esnaflar ve sivil topluk kuruluşları temsilcilerine plaket verildi.

Silopi’nin ilçe oluşunun 58’inci yıldönümünü kutladıklarını belirten Girikamo Derneği Başkanı Kemal Özdemir, etkinlikte ilçeye ait eski resimler ile ilçeyi tanıtan bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi. Özdemir, “Umuyoruz ki bu ilk olduğu gibi son da olmayacaktır. Bunu dernek olarak geleneksel halde sürdüreceğiz. Etkinliğimize teşrif edenlere teşekkür ediyoruz” dedi.