ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Alanya Uluslararası Yüzme Maratonu tamamlandı.
Türkiye Yüzme Federasyonu ve Alanya Belediyesi işbirliğinde yapılan Alanya Uluslararası Yüzme Maratonu'na 15-19 yaş erkekler ve kadınlar, 20-29 yaş erkekler ve kadınlar, 30-39 yaş erkekler ve kadınlar, 40-49 yaş erkekler ve kadınlar, 50-59 yaş erkekler ve kadınlar, 60 ve üzeri yaş erkekler ve kadınlar kategorilerinde 6 ülkeden 100 sporcu katıldı. Damlataş Kleopatra Plajı'nda tüm yaş kategorilerindeki sporcular için aynı anda start verildi. Toplam 5 kilometrelik etapta yarışmacılar Alanya Yarımadası'nı geçerek Galip Dere Plajı'na ulaşmaya çalıştı.
Başlangıcından itibaren kıyasıya bir mücadelenin gerçekleştiği maratonda sadece 20- 29 yaş erkek ve kadın kategorilerindeki yarışmacılar bitiş noktasına ulaşabildi. Bu yaşta erkekler kategorisinde Ukraynalı Barkov Oleksandır birinci olurken, Çek Cumhuriyeti'nden Frantisek Kubinek ikinci, Rus Dmitry Polyanskiy üçüncü oldu. Kadınlarda ise Rus Sofia Katliar birinci, Çek Cumhuriyeti'nden Petra Kurikova ikinci, Ukraynalı Anastasia Chernenko üçüncü oldu.
Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Branş Sorumlusu Nevzat Mutlutürk, Yarış Direktörü Mehmet Zafer Peker ve Alanya Belediyesi Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Kula verdi.

FOTOĞRAFLI