İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - ANTALYA Sivridağ'da düzenlenen tırmanma kampına altındaki beziyle katılan 2 yaşındaki Dağhan Yıldırım, kampın maskotu oldu.
Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi aynı zamanda AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül ve Kaya Tırmanışı İhtisas Kulübü (KATİK) üyeleri, tırmanma kampında buluştu. Bu kampı diğerlerinden ayıran özellik ise çocukların da babalarına eşlik etmesi oldu. Kampa, Yılmaz Sevgül'ün Yağız ve Yiğit adlı iki oğlunun yanı sıra, turizmci Cihan Yıldırım'ın oğlu 2 yaşındaki Dağhan da katıldı.
BEZLİ TIRMANIŞ
Babasının omuzları üzerinde kamp alanına gelen minik Dağhan, bezinin üzerine güvenlik şeridi, başında baretiyle tırmanış yaptı. Babasının kontrolünde tırmanış rotasına çıkan minik Dağhan, 3 metre kadar tırmanmayı başardı. Ardından babasıyla birlikte rotayı tamamlayan minik Dağhan, diğer dağcılar tarafından alkışlandı.
BABA, ÇOCUK ARASINDA GÜVEN ARTIYOR
Bu kamplarda amacın baba ve evlat ilişkilerini kuvvetlendirmek, birlikte doğada zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Sevgül, “Benim iki oğlum da bu kampta. Onlar da benimle birlikte tırmanış yapıyor. En önemlisi iki oğlumla aynı çadırda kalıyorum. Birlikte çadır açıyoruz, akşam yemeğimizi yapıyoruz, doğada yemek yiyoruz. Bir babanın çocuklarıyla geçirebileceği en saf zamanı yaratıyoruz" diye konuştu.
2 YAŞINDA TIRMANMAYA ÇALIŞIYOR
Minik Dağhan'ın kampın maskotu olduğunu sözlerine ekleyen Sevgül, “Yiğit tırmanmaya başladığında 2 yaşındaydı. Dağhan da oğlumla aynı yaşta tırmanmaya başladı. Babası Cihan Yıldırım ile uzun süredir arkadaşız. Birlikte tırmanış yapıyoruz. Gelecekte bizim oğullarımız da bu dağlarda birlikte tırmanış yapacak" dedi.
BABA VE ÇOCUK KAMPLARI GELİYOR
Kampa gelen çocukların babalarıyla ortak hareket ettiğini, şehir ortamında birlikte uzun zaman geçiremeyen ebebeyn ile çocukların böyle ortamlarda bağlarını güçlendirdiğini söyleyen Sevgül, şöyle konuştu:
"Gelecekte babalar ve çocukları için kamplar düzenlemeyi hedefliyorum. Bu kamplara gelen baba ve çocukları doğada birlikte zaman geçirecek, birlikte çadır açacak, birlikte yemek hazırlayıp, birlikte uyuyacak. Bizzat kendim yaşadığım için biliyorum. Çocuklarıyla birlikte bu şekilde paylaşımda bulunan baba ve çocukların birbirine güveni maksimum seviyede oluyor. Çocuk babaya, baba çocuğuna güvenmeyi öğreniyor."

FOTOĞRAFLI