Sinan HARMANCI/AMASYA, () - İSTANBUL'da yaşayan işadamları tarafından kurulan 'Merter Platformu', Amasya’da 67 okula toplam 50 bin kitap dağıttı.
Tekstilci işadamları tarafından oluşturulan 'Merter Platformu' üyeleri '50 Okula 50 Bin Kitap' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında bugün Amasya'nın Boğazköy İlk ve Ortaokulu'nda kitap dağıttı. Yapılan programa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Merter Platformu üyeleri, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Merter Platformu adına konuşan yönetim kurulu üyesi Özgenç Özenç, İstanbul Merter’de faaliyet gösteren işadamları tarafından kurulan platformun, ülkenin her yanındaki ihtiyaç sahibi öğrenciler ile okullara yardım etmeyi amaçladığını ifade etti. Vali İbrahim Halil Çomaktekin ise "Bugün Boğazköy'de anlamlı ve özel bir gün yaşıyoruz. Yüksek sorumluluk duygusuna sahip, vatanperver işadamlarımızın oluşturduğu Merter Platformunun değerli üyeleri, ülkemizin her tarafına uğrayarak, siz değerli öğrencilerimize kitap hediye ediyorlar. Saygıdeğer işadamlarımız, ülke ekonomisinin gelişmesi için yatırımlar yapıyor ve istihdamın artmasına katkıda bulunuyorlar. Fakat işadamlarımız şunu görmüşler; en önemli yatırım, insanlara yapılan yatırımdır. Eğer siz çocuklarınızı küçük yaştan itibaren iyi eğitemezseniz, kitap okuma alışkanlığı kazandıramazsanız, ufuk ve vizyon kazandıramazsanız" diye konuştu.
Öğrencilerin okuduğu şiirlerle renklenen programda daha sonra Merter Platformu tarafından temin edilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI