Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ve LATEFL tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’nce desteklenen “IATEFL TTEd SIG Uluslararası Kongre” açılış töreni GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Kongrenin açılışında konuşan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, Uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, IATEFL projesinin amacının tüm dünyadaki İngilizce öğretmenlerinin eğitim ve öğretim ile gelişmelerine katkı sağlamak, desteklemek ve bir araya getirmek olduğunu söyledi.
IATEFL’ın her yıl düzenli olarak konferans ve seminerler organize ettiğini ve çeşitli yayınlar yaptığını belirten Prof. Dr. Yavuz, “Dünyanın çeşitli ülkelerinde 4 binden fazla üyesi ile dünyanın farklı bölgelerinde aynı ilgiye sahip ve bu alana ilgi gösteren bütün öğretmenlerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinde büyük bir çaba sarf ediyor. Farklı gruplara ve bu grupların birbirleriyle olan fikir alışverişlerine, tanışmalarına vesile olmaktadır” diye konuştu.
2011 yılından beri İngilizce Öğretmenleri Derneği Öğretmen Yetiştirme Organizasyonunun Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Birsen Tütüniş, IATEFL’ın özel gruplarından biri olan öğretmen yetişme konusuyla ilgili bilgi vererek, “Öğretmen yetiştirme grubunun başkanlığını bir süredir yürütüyorum. Gelecek yıl IATEFL’ın 50. yıl dönümünü kutlayacağız. Umarım sizler de aramızda olursunuz” dedi.
Dünyanın çeşitli ülkesinden yaklaşık 120 konuşmacının katıldığı “IATEFL TTEd SIG Uluslararası Kongre” Gaziantep Üniversitesinde 25 oturumda yapılacak.