Kayseri Şeker, Kayseri Pancar Kooperatifi aracılığı ile sözleşme yapılan yaklaşık 9 bin pancar çiftçisini desteklemek amacıyla başlatılan 2015-2016 pancar ekim dönemi için motorin ve gübre dağıtımına başlandı.
Gübre ve motorin dağıtımı esnasında konuşan Boğazlıyan Çiftçilerinden Selçuk Karakoçlıoğlu, "Karakuş mahallesinde çiftçilik yapıyorum. Fabrikamızın çiftçilere sunmuş olduğu gübre çeşitlerinden memnun çok memnunuz. Verimi de iyi bir şikayetimiz yok şimdilik. Gübreyi tercih ederken toprak analiniz raporunu yaptırıyoruz yaptırmazsak zaten mahsul alamıyoruz. Kayseri Şeker’den gelen ziraat teknisyenlerimiz ona göre gübre hazırlıyor ve tarlayı ekiyoruz. çiftçilerin cebinde paranın kalmadığı şu günlerde sağ olsun Hüseyin Akay mazotumuzu gübremizi veriyor, memnunuz" dedi.
Adem Solmaz ise, "Yeşilhisar köyü çiftçi temsilcisiyim. Fabrikamızın çiftçilere sunmuş olduğu gübre çeşitlerinden gayet memnunum hepsi de güzel. Bu sene 33 lt veriyorlar oda güzel oldu .Gübreyi tercih ederken her tarladan ayrı ayrı numune alıyoruz ona göre gübre alıyoruz. Fabrika bize mazot desteği sunmazsa pancar ekme şansımız yok. Mazot, gübre veriyor tohumu veriyor şu anda fabrikada bir sıkıntı yok gayet hepsinden memnunuz" diye konuştu.