Edip TEKİN / BURSA, () – BURSA’da taksi durağının yanına ihtiyaç sahipleri için konulan hayır dolabına, hırsızlar ve Suriyeli vatandaşların sürekli zarar vermesi taksi esnafını çileden çıkardı. Kırılan hayır dolabını defalarca tamir eden taksiciler, dolabı sadece Ramazan ayında durağın yanına koyma kararı aldı.
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Bursalı Tahir Caddesi ile 2'nci Anadolu Sokağın birleştiği yerde bulunan Flash Taksi esnafı, yardıma ihtiyacı olanlar için geçen Ramazan ayında durağın yanına hayır dolabı yaptırdı. Mahalle sakinleri ve taksiciler hayır dolabını gıda malzemesiyle doldurdu. Dolabın üzerine ise 'İsteyen ihtiyacı kadar alabilir' yazısı yazıldı.
Gündüz yardım aldıktan sonra ikinci kez kendilerine yiyecek verilmeyeceğini düşünen bazı Suriyeli'ler ve hırsızlar, gece kapatılan dolaptaki yiyecekleri camları kırarak almaya başladı. Bununla başa çıkamayan taksi durağı çalışanları, hayır dolabını sadece ramazan aylarında kurma kararı aldı.
Taksi Durağı Başkanı Niyazi Çakal, "Biz bu yardım dolabını 365 gün hizmet versin diye oraya koyduk. Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri yardım dolabından faydalandı. Ancak zamanla bunu suistimal edenler oldu. Özellikle Suriye uyruklu kadınlar ve hırsızlar. Çareyi, dolabı sadece ramazan aylarında kullanmakta bulduk" dedi.