Rize’de geçtiğimiz günlerde İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde meydana gelen korkunç kazada, lise son sınıf öğrencisi Ercan Yılmaz, bağlı bulunduğu tiyatro grubunun oyununa hazırlanırken ışık sistemini düzenlemek için çıktığı oyunun oynanacağı salonun tavanından düşerek ağır yaralanmıştı. Yaşam mücadelesi bir gün süren Yılmaz, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Okuduğu Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü’nden bugün mezun olarak son karnesini alacak olan talihsiz gencin sırası ise boş kaldı. Arkadaşları Yılmaz’ın sırasında takdir belgesi de bulunan karnesinin yanına çiçek bıraktılar.
Bölüm müdürü Ali Sayan, Yılmaz’ın okulun en başarılı öğrencilerinden birisi olduğunu belirterek, “Pırlanta gibi bir öğrencimizdi. Bugün mezun olacaktı. Çok acı bir olayda onu kaybettik. Bölümümüzde üniversite sınavında en yüksek notu o almıştı. Çok üzgünüz” dedi.

Sınıf öğretmeni Zuhal Satılmış ise yaptığı açıklamada, öğrencisinin ani ölümü ile sarsıldıklarını ifade edip, "Gayet sorgulayan, başarılı ve mantıklı bir öğrencimizdi. Her türlü sosyal aktivitede bulunuyordu. Zaten bir tiyatro çalışması sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Ömrü bitti. Ancak bu şekilde bir kaza sonucu onu kaybetmemiz bizi çok üzdü. Karneleri dağıttım. Ama onun karnesi kaldı. Karne günü görüşürüz diye ayrılmıştık. Olmadı" dedi.