CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP Mardin eski Milletvekili Mahmut Duyan'dan oluşan heyet Mardin'e gelerek ziyaretlerde bulundu, sıkıntıları dinledi.
İlk olarak Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet yürüten işadamlarını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen CHP'liler, daha sonra burada değerlendirmede bulundu. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yaşanan olaylar ve can kayıpları nedeniyle bölge insanının hassasiyetini anlamak, yapılabilecekleriyle ilgili tespitlerde bulunmak üzere daha önce Diyarbakır’a ardından da Mardin'e geldiklerini söyledi.
Terör olaylarının araştırılması için TBMM’ye verdikleri önergenin AK Parti ve MHP oyları ile reddedildiğini anımsatan Nazlıaka, faili meçhul cinayetlerin çözülmesi konusunda, araştırma komisyonu kurulması için meclise 23 kez önerge verdiklerini ve 23'ünün de AK Parti milletvekillerinin parmakları ile reddedildiğini söyledi.
CHP'nin koalisyon sürecinde üzerine düşeni yerine getirdiğini kaydeden Nazlıaka, CHP'nin hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadığını ve ülkenin refaha ulaşması için değil elini, gövdelerini bile koymaya hazır olduklarını ifade etti. Basına yönelik baskıları da değerlendiren Nazlıaka, "Biliyorsunuz 4 büyük bir güç var. Bunlar yasama, yürütme, yargı ve medya. Ve bu 4 güç birbirinden bağımsız olmak zorunda. Ancak maalesef bu Türkiye'yi yöneten zihniyet, basılmamış kitapları bomba olarak görüyor. Gazetecileri, 'boynuna tasma takılmışlar ve takılmamışlar' diye ikiye ayırarak, mesleği de itibarsızlaştırıyor. Ve her fırsatta medyaya da hükmediyor. Bizler bu şekilde her türlü baskıya karşıyız. Sıfır sorundan aldılar, sırf sorun yaptılar, bugün kaç ülkede büyükelçimiz yok biliyor muzunuz? 8 ülkeden büyükelçiliğimizi çektik. Aralarında Irak ve Suriye de var. Komşularımızla kavgalı olduğumuz bir süreçte, bizim ne ekonomik, ne sosyal, ne kültürel olarak bir bölgesel güce dönüşmemiz mümkün değil. Bu sorunları çözmek zorundayız. Bu yüzden bize yetki verin diyoruz" diye konuştu.
'PYD İLE SINIR OLMAMIZDA BİR SAKINCA YOK'
Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise Türkiye'de temel sorunun demokrasi olduğuna dikkat çekerek, "Dünyada melez demokrasi sınıfındayız. Türkiye'de demokrasi askıya alınmış. Birinci önceliğimiz, birinci sınıf demokrasi ki bu seçim bildirgemizde de var. Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiçbir sakıncası yok" diye konuştu.
CHP heyeti, daha sonra Valilik ve esnafı ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI