BARTIN (AA) -  Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır'ı ziyaret etti.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, ülkenin gelişmesine paralel olarak Bartın'ın da hızla geliştiğini belirtti.

Bartın Üniversitesi'nin kısa zamanda büyüdüğünü ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"Üniversite sanayi  işbirliği yaratmak, tüm üyelerimize yeni iş ve araştırma olanakları sağlamak, nitelikli ürün geliştirme konusunda ortak çalışmaları sonuçlandırma amacıyla yapılan Bartın İnovasyon Test Merkezi'miz yakın zamanda hizmete girecektir. İnovasyon Test Merkezi, Bartın TSO ve Üniversite işbirliği ile gerçekleştirilecek hayat boyu öğrenme projeleri, ar-ge faaliyetleri, yenilik stratejisinin belirlenmesine yönelik bilimsel çalışmalar için uygulama alanı olarak kullanılacaktır. Üniversitemiz de ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı üzerinde önemli etkilere sahip olmasının yanında, özellikle ekonomide sanayi alanında yeni gelişmekte olan kent ekonomisinin canlanması açısından önemli bir rol oynamaktadır. İlimizin bacasız lokomotifi konumunda olan Bartın Üniversitesi'nin bir taraftan yeni istihdam olanakları ortaya çıkarırken, diğer taraftan büyük bir yerel ekonomi konumundadır."

Kaplan ise üniversitenin kurulduğu 2008'de 2 bin 100 olan öğrenci sayısının, bugün 12 bin 839'a ulaştığını kaydederek, akademik ve idari kadronun yüzde bin 24'lük artışla 891'e çıktığını söyledi.