Ramazan ayının 22. gününde lezzetli bir sofra için iftar menüsü hazırladık. Ramazan ayı küslüklerin bittiği, bereket ve huzur ayıdır. Ramazan ayında "iftar yemeği için ne yemek yapsam", "iftar menüsü ne olsun?" şeklinde internetten aramalar yapılıyor. İşte size iftar menüsü...

iftar.jpg

BUGÜN NE PİŞİRSEM?

MISIR UNLU CENNET ÇORBASI

ALİ NAZİK KEBABI

CACIK

DOMETESLİ PİLAV

PROFİTEROL

MISIR UNLU CENNET ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tencerede erittiğiniz tereyağının üzerine mısır unu koyarak kavurun. Kavurduğunuz mısır ununun içinde ince kıyılmış soğanı patatesi ve sarımsağı ekleyin.5 dakika daha kavurun üzerine sıcak su ekleyerek blendırdan geçirin. Çorbanızın kıvamını kendinize göre sıcak su ekleyerek ayarlayın .başka bir tavada kızdırdığınız sıvı yağın üzerine toz kırmızı biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

ALİ NAZİK KEBABI NASIL YAPILIR?

Patlıcanları közledikten sonra kabukları temizlenir. Soğuyunca sarımsak ve süzme yoğurtla karıştırılır. Etler yıkanıp suyu sözülür. Pişirme kabına alınarak kısık ateşte, Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde etlerin bırakmış olduğu suyu çekmesini beklenir. Tereyağı eklenir. Baharatlar ve domates sosu ilave edilir. Tuzunu daha sonra ekleyin. Kıvamlı bir sos elde etmek için su ilave edin. Pişen etleri tuz ilave ederek ocaktan alın Servis tabağına önce patlıcanlı harcı, üzerine ise etleri koyun.

CACIK NASIL YAPILIR?

Salatalıkların kabukları soyulur ve rendelenir. Geniş bir kasede yoğurt, soğuk su ve rendelenmiş sarımsağı bir tel karıştırıcı ile çırpılır.

Üzerine salatalıkları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım. Üzerine tuz ve naneyi de ilave ederek tekrar karıştıralım. Hazırladığımız cacığı servis kaselerine alalım. Üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu ile süsleyelim.

DOMATESLİ PİLAV NASIL YAPILIR?

Beyaz pirinçle pilavınızı yapın. Ayrı bir tencerede eriyen yağa domatesler eklenir. Domates suyunu biraz çekecek, pişecek. Domatesler suyunu çektikten sonra şimdi pilavı ekleyin Tuzunu da ekleyin .Bir cezvede 2 kaşık tereyağı eritin köpürtün.

Erittiğiniz, köpürttüğünüz tereyağı pilavınızın üzerine dökün .Pilavınızı karıştırın.

PROFİTEROL TATLISI NASIL YAPILIR?

İlk olarak profiterolün hamurunu için, küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.

Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.

Profiterol Kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın. Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.