Germencik Belediyesi çocukların ve gençlerin sosyal faaliyetlere teşviki amacıyla bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Satnraç Turnuvasına ev sahipliği yaptı.

Germencik Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Satranç Federasyonu ve Zeybek Satranç Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen turnuvada 201 öğrenci en iyi hamleyi yapmak için ter döktü. Turnuvada Milli Satranç Sporcusu Kıvanç Haznedaroğlu 2 gün boyunca satranç severlere seminer verirken, seminerde seçilen 36 öğrenci ile simultane satranç gösterisi gerçekleştirdi. Turnuva boyunca yaklaşık 18 bin hamlenin yapıldığı ve yarışmacıların 24 bin dakika düşünerek 12 bin kez tokalaştığı, hakem heyeti tarafından bildirildi.

Yapılan satranç turnuvasında 7 yaş altı kategorisinde 1. Arda Heval Şahin 2. Furkan Asar 3. Zeynep Nas, 8 yaş altı kategorisinde 1. Nehir Yurt, 2. Görkem Kırdök 3. Ahmet Demirtaş, 10 yaş altı kategorisinde 1. Kuzey Güleryüz, 2. Egehan Yıldız, 3. Nafi Akmazlar, Açık Kategoride ise 1. Serkan Soysal, 2. Talat Yıldız, 3. Çağan Erdem Bektaş oldu. Turnuvada ilk 3’e giren öğrencilere madalya ile kupalarını Germencik Belediye Başkan Yardımcısı Adem Toy ve Kıvanç Haznedaroğlu verdi.

Turnuvanın ilk gününde Germencik Belediyesi Konferans salonunda satranç severlerle bir araya gelen Kıvanç Haznedaroğlu, kendisi hakkında merak edilen soruları yanıtladı. 6 yaşında matematik öğretmeni olan amcasının kendisine satranç öğretmek için çaba gösterdiğine değinen Haznedaroğlu, ilk katıldığı turnuvada ilkokullar arası şampiyonluk kazandığını ve bundan sonraki süreçte de kendisine Naim Süleymanoğlu’nu örnek alarak bir gün kendisinin de sevdiği satranç oyunu ile adını duyurmaya çalışacağını hissetmesinden bahsetti. Satranç oyununun beyinin gelişiminde önemli bir katkı sağladığını ve kendisinin de sayısal anlamda büyük katkılarını gördüğünü dile getiren Haznedaroğlu turnuvaya katılanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Germencik Belediye Başkan Yardımcısı Adem Toy ise “Geleceğimizin teminatı olan gençler bizim için çok önemli. Bu kapsamda Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün, TSF ve Zeybek Satranç Kulübü ile ortaklaşa hazırladıkları program kapsamında bu yıl 3. Satranç Turnuvasında bir araya geldik. Çocuklarımızın zekasını geliştirmesinin en uygun olduğu spor dallarından biri satranç. Sadece eğitim alanında değil öğrencilerimizin sosyal, kültürel yapılarını geliştirerek eğitim kalitelerini arttırmakla geleceğe başarılı nesiller bırakmış oluruz. Bu tür organizasyonlara öğrencilerimizi teşvik ederek sıkça böyle organizasyonlarda yer almak ve ev sahipliği yapmak temennimizdir. Turnuvanın mimarı öğretmenlerimize, bu organizasyona katılan öğrencilerimize, ailelerine ve emeği geçen herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim" dedi.