Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçilerin kadroya alınma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Milyona yaklaşan sayıları ile yaklaşık 720 bin taşeron işçi kadro haberi bekliyor. Peki taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? İşte taşeron işçilerin kadroya alınma sürecine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamaları...

Geçtiğimiz seneden beri hükümet ve Maliye Bakanlığı taşeron yasası üzerinden çalışmalarını yapmaya devam ediyor. Taşeron yasasının yasalaşması ile birlikte yurt genelinde bir milyona yakın taşeron işçisi kadro alacak ve kendilerini garanti altına alacak.
 Taşerona ne zaman kadro verilecek soruları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle referandum öncesi ta şeron işçileri kadro istiyor. Peki taşerona ne zaman kadro verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında taşerona kadro hakkında bazı duyurular yaptı.

SÜREÇ HIZLANACAK
  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında pek çok konuya değinerek istihdam seferberliği, emeklilere ödenecek ikramiye tutarı ve taşerona kadro süreci hakkında duyurular yaptı.
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşerona kadro hakkında süreç hızlanacak şeklinde bir açıklama yaptı ve 4 Bakan arkadaşı ile bu konu hakkında çalışmalar yaptığını belirten Bakan Müezzinoğlu referandum atmosferinde popülist olmasın diye ek bir cümle söylemediğini de belirtti.
 NE ZAMAN KADRO VERİLECEK
 Peki taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi referanduma kadar tatildi ve bu süreç içerisinde her hangi bir görüşme yapılmadığı için en erken taşeron işçilere kadro verilmesinin referandumdan sonrası olduğu tahmin edilmektedir.

Kaynak:Milliyet