Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS'ta 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinin yapıldığı Hükümet Konağı'nın bahçe giriş kapılarının kilitli olması, öğrenci, öğretmen ve kurum amirlerine zor anlar yaşattı. Vali Günay Özdemir’in korumaları, uzun uğraşlar sonucunda kilidin anahtarını bularak kapıyı açabildi. Kapının açılması ile birlikte törene katılacaklar konferans salonuna geçerek törene katılabildi.
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'nci yıl dönümü nedeniyle Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene Vali Günay Özdemir, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yusuf Selahattin Beyribey, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Valilik önünde düzenlenen anma törenlerinin sona ermesinin ardından Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılacak olan törene katılmak isteyen öğrenci, öğretmen ve kurum amirleri terör olayları nedeniyle yaya geçişine kapatılan kapılar nedeniyle zor anlar yaşadı. Hükümet konağı çevresindeki kapıların kapalı olması geçişleri engelledi. Tümü kapalı olan 6 kapıların üzerinden atlayarak geçmek zorunda kalırken bazıları da çevreyi dolaşıp çıkış kapısı aradı. Altı kapınında kilitli olduğunu gören öğrenciler Kültür Müdürlüğünün önündeki kapıya yöneldiler. Eski adliye binası girişi olarak bilinen kapının kilidi, anahtar bulunamayınca açılamadı. Bunun üzerine bazı kurum amirleri kapalı kapı üzerinden atlayarak geçti. Bazı yetkililer ellerine aldıkları taş ile kilidi kırmaya çalıştı. Vali Özdemir’in korumaları uzun uğraşlar sonucunda kilidinin anahtarını bularak kapıyı açabildi. Kapının açılması ile birlikte törene katılmak isteyen öğrenci, öğretmen ve kurum amirleri konferans salonuna geçerek törene katılabildi.

FOTOĞRAFLI