Nijerya Futbol Federasyonu'ndan (NFF) yapılan açıklamaya göre, milli takımın eski kaptanı ve teknik direktörü Keshi, yaşamını yitirdi. Nijerya basını, 54 yaşındaki futbol adamının kalp krizi nedeniyle öldüğünü öne sürdü.

NFF Başkanı Amaju Pinnick, Keshi'nin hayata gözlerini yummasına ilişkin "O bir süper kahramandı. Ölümü, yalnızca Nijerya futbolu için değil ülke için büyük bir kayıptır." ifadelerini kullandı.



Stephen Keshi kimdir

Aktif kariyerine 1979'da ülkesinin Lagos takımında adım atan Keshi, Belçika'nın Lokeren ve Anderlecht kulüplerinin yanı sıra Fransız ekibi Strasbourg'da da forma giydi.

Nijerya Milli Takımı formasıyla Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa ulaştığı 1994'te FIFA Dünya Kupası'nda da son 16 turunu gören Keshi, Mısırlı Mahmud el-Gohari ile Afrika Uluslar Kupası'nı hem futbolcu hem de teknik direktör olarak kazanan iki isimden biriydi.

Teknik direktörlüğe ise 2004'te Togo Milli Takımı'nda başlayan Keshi, Nijerya'daki ilk dönemi olan 2011-2014 yıllarında, 2013 Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı. Birkaç aylık aranın ardından Keshi'nin yeniden başına geçtiği Nijerya, 2014 FIFA Dünya Kupası'na 2. turda veda etti.

Dünya Kupası sonrası aldığı istifa kararı federasyon tarafından kabul edilmeyen Keshi'nin 2. dönemi, Nijerya'nın 2015 Afrika Uluslar Kupası'na katılamamasıyla 2014'ün ekim ayında son buldu. 2015'in nisan ayında 3. kez Nijerya'nın başına geçen Keshi'nin görevine, 3 ay sonra son verildi.

Kaynak:Haber7