ARTVİN (AA) - Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, "Borçka - Muratlı Sınır Kapısı bir an önce açılmalı” dedi.

Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan sıkışıklığın gün geçtikçe arttığını söyleyen Özel, Borçka-Muratlı'da yapılması öngörülen sınır kapısının açılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Muratlı’da açılacak sınır kapısının hem bölgeye canlılık getireceğini, hem de Sarp Sınır Kapısı üzerindeki yükü hafifleteceğini ifade eden Özel, şunları kaydetti:

"İlimizde ticaret gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Ticari hareketliliğin iç bölgelerdeki ilçelere de sirayet etmesi için Muratlı kapısının açılması ekonomiye canlılık getirecektir. Ayrıca bu durum merkez ilçe üzerinden Ardanuç ve Şavşat güzergahı trafiğini de artıracağından bu paydan diğer ilçeler de yararlanacaktır. Bölge ve ülkelerin kalkınmasında geçiş noktası olmak ve onun getirdiği hareketlilik önemlidir. Artvin, Kafkaslar'a ve Orta Asya’ya açılan en önemli transit geçiş noktasıdır. Önümüzdeki yıllarda bu önem artarak devam edecektir. Bizim yapmamız gereken bu durumu hızlandırmak ve durağan hale gelen bölge ekonomisine hareketlilik kazandıracak hamleleri süratli bir şekilde gerçekleştirmektir. Günümüz gerçekleri artık gösteriyor ki Sarp Sınır Kapısı artık yoğunluğu kaldıramıyor. Bunun için alternatif bir geçiş noktasını harekete geçirmek, geçişleri rahatlatmak, bahsettiğimiz gibi ekonomiye canlılık kazandırmak için şarttır. Bu anlamda yapılacak çalışmalar hızlandırılmalıdır."