ÇORUM (AA) - Karadeniz'i başkente bağlayan Ankara-Samsun çevreyolunda Çorum Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı tatili için yollarda bulunan sürücülere şeker dağıtılıp uyarıda bulunuldu.

Çorum Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara-Samsun karayolu Çimento Kavşağı mevkisinde Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında uygulama yapıldı.

Uygulama kapsamında Bölge Trafik Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Mustafa Var ile görevliler, durdurdukları sürücülere trafik kuralları hakkında bilgi verdi.

Yorgun araç kullanmama, kural ihlalleri ile ilgili uyarılarda bulunan ekipler, sürücülere bayram şekeri  ikram etti.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Zeki Kafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, huzurlu bir bayram yolculuğunun geçirilmesi için önlemlerin artırıldığını belirtti.

Oluşturulan uygulama noktalarında sürücülere uyarılarda bulunulduğunu ifade eden Kafalı, "Kurban Bayramı tatili için yollarımızda yoğun trafik akışı mevcut. Ekiplerimizin ve denetimlerimizin sayılarını artırdık. Kazasız ve güvenli bir yolculuk yapılabilmesi için ekiplerimiz 24 saat görev yapıyor" dedi.

Uygulama noktalarında yollarda bulunan sürücülere ve vatandaşlara şeker ikram ederek bayramlarını kutladıklarını anlatan Kafalı, böylece daha dikkatli yolculuk yapmalarının amaçlandığını kaydetti.

Kafalı, uygulama ve denetimlerin bayram tatili bitene kadar süreceğini sözlerine ekledi.