Hak-İş Konfederasyonu Samsun İl Başkanı, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ziya Uzun, net 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücretle ilgili çok kısa ve net bir değerlendirmede bulunarak, ""Dört kişilik bir ailenin geçinebileceği bir ücrete razıyız" dedi.

Bu habere erişim sağlanamıyor 18 Nisan Bu habere erişim sağlanamıyor 18 Nisan

BAKAN IŞIKHAN DUYURDU

3. asgari ücret toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine gerçekleşti. Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında uygulanacak net asgari ücretin yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL olduğunu duyurdu.

DEĞİŞİKLİK ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Hak-İş Konfederasyonu Samsun İl Başkanı, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ziya Uzun da bu açıklamanın ardından "Dört kişilik bir ailenin geçinebileceği bir ücrete razıyız" ifadelerini kullandı. Uzun daha önce yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yapısal değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirterek, asgari ücret tespit komisyonuna çağrıda bulunmuştu. Uzun, “Tüm tarafların komisyonda yer almalarını ve orada bir mutabakatla asgari ücretin belirlenmesini istiyoruz. 4 kişilik bir ailenin asgari ihtiyaçlarını karşılayacak bir ücret istiyoruz" demişti.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.