Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - TOKAT'ta itfaiye teşkilatının kuruluşunun 301'inci yıldönümü ve 'İtfaiye Haftası' etkinlikleri kapsamında tahliye işlemi, yaralı kurtarma, ilk yardım ve yangın söndürme tatbikatı düzenlendi.
Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tatbikat düzenledi. Tatbikatta, senaryo gereği, 5 katlı apartmanın terasında mahsur kalan bir kişiyi itfaiye ekipleri itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı. Daha sonra trafik kazasında yaralanan 2 kişiye ilk müdaheleyi yapan itfaiye ekipleri, aracın içinde sıkışan yaralıyı, kesici bir alet yardımıyla kurtardıktan sonra en yakın hastaneye kaldırıldı. Daha sonra ise senaryo gereği, otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Ev ve iş yeri yangınlarında kurtarma ve söndürnme işlemi için, Tokat Devlet Hastanesi'nin maketini yakan itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale etti ve kontrol altına aldı. Tatbikat, itafiyecilerin duasıyla son buldu. Tatbikatı izleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, itfaiyecileri tebrik ederek, "Onlar, insanın canıyla, malıyla birebir anlamda örtüşen onların müşkül durumlarında onları kurtaran hatta canı pahasına bu işi yapanlar insanlardır. Onun için onları alınlarından öpüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI