Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği üyeleri, topluma örnek olacak bir sosyal projeye imza attı.
Gaziantep Akyol Mahallesi’nde bulunan Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği üyeleri, ‘Kullanmadığını getir ihtiyacı olan alsın’ sloganıyla bir yardım projesi başlattı. Vatandaşlar, kullanmadıkları kitap, elbise gibi eşyalarını ve yiyecekleri dernek binası önüne konulan masaya bırakıyor. Yardıma muhtaç insanlar da gelip buradan ihtiyacı olanı alıyor.
Proje koordinatörü Ayhan Esmek, hedeflerinin gençleri sosyal yaşama, duyarlılığa dahil etmek olduğunu belirterek, ”2007 yılından beri Gaziantep’te Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Hizmeti kapsamında yaklaşık 500 genci şehrimizde ağırladık. Bu projelerden biri de gençlerimizi sosyal ve duyarlı yaşama dahil etmek. Özellikle yerelde yaşayan gençlerimizi Avrupa’dan gelen gönüllüler aracılığıyla bu projelerimizi gerçekleştirmekteyiz” dedi.
Esmek, projelerinden birinin de yardım projesi olduğunu söyleyerek, “Kullanmadığını getir ihtiyacı olan alsın sloganıyla yola çıktığımız bu projede insanlar ihtiyacı olmadıklarını düşündükleri materyalleri getirip bize bırakıyorlar. Kıyafet olabilir, kitap olabilir, ev eşyası olabilir, mutfak eşyası olabilir. Getiriyorlar burada masamıza bırakıyorlar. Burada ihtiyacı olan insanlar da gelip masadan ihtiyacı oldukları kadarını seçerek alıyorlar” şeklinde konuştu.
“HER ŞEY İŞİMİZE YARAMAYAN BİR MASA İLE BAŞLADI”
"Kullanmadığımız bir masanın bu tarz bir projeye ilham olacağını düşünmemiştik" diyen Esmek, “Derneğimiz içerisinde kullanmadığımız bir masa vardı. Bu masayı dışarı çıkartalım dedik, belki insanlara daha faydalı olur dışarıda dedik ve bu projeyi başlattık. Hemen kendimize bir branda yaptırdık, oraya sloganımızı yapıştırdık. İşimize yaramayan bir masanın bile bu tarz bir projeye ilham olacağını biz düşünememiştik. Şimdi çeşitli okullarla da bu projeyi genişletmeyi düşünüyoruz” dedi.