SERHAN TÜRK - ASTANA

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu mücadelesinde deplasmanda Astana ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Astana Arena'da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hamzaoğlu, ilk olarak şunları söyledi;

İki takım da kazanabilirdi. Pozisyonlar vardı ama 2 puanı kaybeden bizdik. Önde olan ama skoru koruyamayan bizdik. Astana da iyi oynadı ve iyi pozisyonlar yakaladı.

Kazakistan'dan 3 puanla ayrılmayı istemelerine rağmen başaramadıklarını ifade eden teknik adam, Bugün buradan 3 puanla ayrılmayı

düşünüyorduk ama kolay bir maç olmayacağını da biliyorduk. Nitekim öyle de oldu. Astana takımını kutluyorum. Çok dirençli bir ekip. Maçın sonuna kadar da bu güçlerini koruyorlar dedi.

Hamzaoğlu, maça istedikleri gibi başlamalarına rağmen üstünlüklerini koruyamadıklarını vurgulayarak, İlk yarıda golü de bulduk ama ikinci yarıda 1-0 önde olmanın etkisiyle oyunu geride kabul edince, rakip üstümüze geldi. Bunu avantaja çevirip, 2. golü bulabilirdik fakat pozisyonları değerlendiremedik. Sonra 1-1 oldu ama ardından 2-1'i yakalamamıza rağmen yine skoru koruyamadık. Son dakikalarda yediğimiz golle 1 puanla ayrılmak zorunda kaldık. Bundan sonraki maçlara bakacağız. Demek ki bu ligde herkes herkesi yenebilecek güçte. Her şey değişebilir. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda 3 puan alarak hedefimize doğru gideriz diye konuştu.

İkinci yarıda bazı oyuncularda bireysel düşüşler yaşandığını anlatan teknik direktör, Bireysel düşüşlerin biz de farkındayız. İsim vermek istemiyorum ama bazı oyuncular oyundan düştü. Zaten değişiklikleri yaptık. Yaptığımız değişikliklerin de olumlu olduğunu düşünüyorum. İkinci

yarıdaki performansta oyundan düşmelerin etkisi ve koruma içgüdüsü var. Rakip geri düşünce üzerimize geldi. Oyunumuzu o da etkiledi. Oyundan düşen arkadaşlarımızın olduğunun farkındayız şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz'ın kendileri için önemli bir kayıp olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, Burak ile Umut çok farklı karaktere sahip. Burak bizim için önemli bir kayıp. Onun yokluğunda Umut beklediğimiz performansı göstermeye çalışıyor. Kendisi elinden geleni yapıyor. Biz de bunun bilincindeyiz. Tabii ki daha iyisini istiyoruz, daha iyi şeyler bekliyoruz. Sadece Umut'tan değil, hepsinde bekliyoruz. Umut elinden geleni sahaya yansıtıyor, kendinde olanı veriyor ifadelerini kullandı.

Astana maçında protesto edilmesine neden olan Kazakistan ile ilgili paylaşım yapan Podolski'nin yanlış anlaşıldığını dile getiren Hamza Hamzaoğlu, Yaptığı paylaşımı bilmiyorum ama duydum. Lukas'ın bilinçli bir şey yaptığını düşünmüyorum. İyi niyetle yaptığı şey burada farklı algılandı. Onu yanlış anlamayın, Podolski iyi bir çocuk dedi.

PODOLSKİ KAZAKİSTAN İLE İLGİLİ BİR PROBLEMİM YOK

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski de, oyundan ve skordan memnun olmadığını, saha kenarına gelirken de sinirlenmesinin normal olduğunu söyledi.

Podolski şöyle konuştu;

Mutlu değiliz çünkü 1-0 öndeydik, 2 kez öne geçtik ama 1 puanla yetindik. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz ve tabii ki Astana'ya saygı duyacağız. Tehlikeli olduklarını biliyoruz, koştular, kavga ettiler ve puan aldılar. 25 yıldır futbol oynuyordum ve benim bir problemim yok. Oyundan çıkarken hep bu soruyu soruyorsunuz. Ben de oyundan ve skordan mutlu değilim. Tepkilerim normal. Hangi oyuncu oyundan çıkmak ister. Bir futbolcu gösterin ki oyundan alınırken gülsün. Sinirlenmem çok normal.

Bu maç kolay değildi. Bütün Şampiyonlar Ligi maçları çok zordur. Bugün gördük. Koşarsanız kazanırsınız. 15 şutumuz var. Ama şansımız yaver gitmedi. Daha 4 maçımız var. Daha hiçbir şey kaybetmedik.

Ben daha önce de Milli takım ile beraber Kazakistan'da bulundum. Benim Kazakistan ile ilgili bir problemim yok. Astana ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne kaldı. Bu onlar için çok güzel olmalı. Bugün gördük, heyecanlı idiler, koştular ve mücadele ettiler.

Sarı-kırmızılı diğer futbolcu Yasin de, Bunu hep yapıyoruz. İkinci yarı geri çekiliyoruz. Öne geçtiğimiz maçlarda bu sürekli oluyor. Sonuçta rakip pres yaptı ve kendimize gelemedik. Zemini neden bahane olarak görelim ki. Rakip de bu zemin ve sahada oynadı şeklinde konuştu.

ASTANA CEPHESİ

Astana Teknik Direktörü Stanimir Stoilov ise, ilk yarıda baskı altında olduklarını ifade ederek, Astana takımı için tarihi bir maçtı. İlk yarı büyük baskı altındaydık. Buna rağmen iyi oynadık, pozisyonlar bulduk ama atamadık. Yediğimiz goller de çok kolaydı. Aslında 2-2'lik skordan memnunum ama oyuna baktığımızda bizim kazanmamız gerekiyordu dedi.

İkinci yarıda gösterdikleri iyi performansa değinen Stoilov, Devre arasında oyuncularıma 'Sabredin, gergin olmaya gerek yok. Rahat olun ve her zamanki futbolu gösterin' dedim. İkinci yarı istediğimizi sahaya yansıttık, pozisyonlara girdik ama maalesef maç 2-2 bitti ifadelerini kullandı.

Stanimir Stoilov, ilk yarıdaki gerginliklerinin tarihi bir maç oynamalarından kaynaklandığını vurgulayarak, Gerginlik oyundan kaynaklanan bir şey değildi. Astana bir tarih yazıyor. Onun getirdiği bir baskı vardı diye konuştu.

Bir soru üzerine Türk Telekom Arena'daki atmosferi iyi bildiğini aktaran Stoilov, Türkiye'de futbol oynadığım için stattaki atmosferi iyi

biliyorum. Buradaki de fena değildi. Taraftarlara teşekkür ederim. Belki taraftar desteği olmasaydı, bu maçı böyle bitiremezdik değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray, Atletico Madrid ve Benfica'da forma giyen futbolcular ile kendi takımının oyuncuları arasında sınıf farkı olduğuna değinen Bulgar teknik adam, bu takımlarla karşılaştıkça kendilerini geliştireceklerini sözlerine ekledi.