Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - KURBAN Bayramı tatilinden dönenler nedeniyle Afyonkarahisar’da trafik yoğunluğu yaşandı. Türkiye'nin İstanbul, Konya ve Ankara bağlantı noktasındaki yolda 10 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.
Antalya ve İzmir karayollarını İstanbul, Konya ve Ankara kavşaklarına bağlayan İzmir nokta kavşağı ile Güvenlik nokta kavşakları arasındaki 2 kilometrelik yolda trafik durma noktasına geldi. İzmir ve Antalya yönünden yüzlerce aracın geldiği trafikte, Antalya ve İzmir yönüne giden araçların sayısı ise yok denecek kadar azdı. Araç kuyruklarının yer yer 10 kilometreyi bulduğu İstanbul, Bursa ve Kütahya karayollarını Ankara, Eskişehir ve Konya karayollarından ayıran İzmir nokta kavşağı sonrası ise trafik akışı hızlandı.
Küçük çaplı maddi hasarlı kazaların da meydana geldiği İzmir ve Güvenlik nokta arasındaki karayolunda yaklaşık 2 saat bekleyen sürücüler otomobillerinden inerek karayolundaki trafik yoğunluğunu cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı. Bazı sürücülerin ana yoldan çıkarak Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı belde ve köylerine giden stabilize yollardan gitmeye çalıştığı trafik sıkışıklığının yarın öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 112 Acil Servise ait mobil ekiplerin yanı sıra itfaiye ve AKUT ekipleri de trafik yoğunluğunun olduğu bölgede ekiplerle olaylara müdahale için hazır bekletiliyor.

FOTOĞRAFLI