Çaycuma’ya yeni belediye binası için ilk kazma vuruldu.
Yapım yerinin anketle belirlendiği Çaycuma Belediyesi Kompleksi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çaycuma’ya yeni bir değer katacak belediye binası kısa süre içinde yapılarak ilçe halkının hizmetine açılacak. Belediye binasıyla ilgili konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Modern mimarisiyle pırıl pırıl yepyeni bir belediye binası yapacağız. Nihat Kantarcı’nın 50 yıl önce yaptığı belediye binasından çıkacağız. Yeni belediyenin kapıları camdan olacak. Ardına kadar açılacak" dedi.
Projeleri hazırlanan belediye kompleksi için jet grout sistemiyle zemin güçlendirme çalışmaları başladı. Belediye kompleksi önünde kavşak içine de saat kulesi ve dinlenme parkı projelendirdiklerini ifade eden başkan Kantarcı, "Yeni hizmet binası yıllardır konuşulan ve Çaycuma’nın gündeminde olan bir konudur. Şu an yer altında zemini boşaltmadan, 12 metre yüksekliğinde 80 santim çapında beton kolon oluşturuluyor. Yeni belediye kompleksi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" diye konuştu.
Gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasında yeni belediye hizmet binası yapımı için vatandaşların büyük çoğunluğu Yeni Mahalle Uğur Mumcu Caddesi üzerinde atıl vaziyette bulunan binanın yerini istemişti. Yıllardır iskelet halinde bekleyen binanın fiziki yapısının sağlıklı olmaması sebebiyle belediye meclisinden yıkım kararı çıkmış, çürük olan bina kısa sürede yıkılmıştı. Yıkılan binanın yerine ise daha modern bir belediye kompleksi yapılması için çalışmalar başladı.