Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki cami, yol kenarları ve okullarda kullanılacak olan banklar öğrenciler tarafından yapılacak. Toplam 200 adet yapılacak bankların 60 gün sonra teslim edileceği bildirildi.
Yunusemre Belediyesi ile Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında ‘Bank Yapım İşi’ protokolü imzalandı.
Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Yönetimi katıldı.
Törende Yunusemre ilçesinde yapılacak olan bankların Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılması kararlaştırılarak ’Bank Yapım İşi’nin protokolü imzalandı.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, meslek liselerinin çocukları belirli mesleklere yönlendirme ve becerilerini artırma yönünde olduğunu kaydetti.
Yunusemre ilçesinde yapılacak bankları meslek lisesine yaptırmayı kararlaştırdıklarını belirten Çerçi, “Önümüzdeki süreçte liseden başka ihtiyaçlarımız da olabilir. Biz bu bankları, okullarımıza, yol kenarlarına, camilerimize bırakacağız. Yoğun bir talep var. Özellikle eğitimi destekleme sosyal sorumluluk ve gençlerimize bu konuda destek olma konusunda bu satın alma yönlendirici oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Bozoğlu, öğrencilerin bu bankları öğretmenleri ile birlikte yapacaklarını belirterek “Bu banklarda bütün Manisa halkı oturacak. Güzel bir projeye imza attık. Bu konuda bizlere destek veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise meslek liselerinin Türkiye’de büyük önem arz ettiğini kaydederek “Meslek Liseleri öğrencileri bu okulların kıymetini bilmelidir. Mezun olduktan sonra bir işletmeye gittiğinde nitelikli bir eleman olmak için çalışmak gerekmektedir. Bu projeyi hazırlayıp buraya getiren ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Köylere gittiğimizde camilere gittiğimizde bu bankları gördüğümüzde bizim yüreğimiz serinleyecek” şeklinde konuştu.
Protokolde, yapılması planlanan 200 adet bankın sözleşmeden 60 gün sonra teslim edileceği ifade edildi.