TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, günümüzde tarihten ders alarak, Türkiye'yi ve Trabzon'u daha ileriye götürebilmek için barışın ve kardeşliğin olmasını istediklerini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bir ve beraber, tek bir yürek için barış ve kardeşliğin hakim olmasını istediklerini söyledi.

Tarihin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Dünyada barışın ve kardeşliğin sürmesi ifadesiyle yaşamımızı sürdürmeliyiz. İnsanlık tarihi boyunca vermiş olduğumuz şehitleri de rahmetle anıyoruz. Günümüzde tarihten ders alarak, ülkemizi ve şehrimizi daha ileriye götürebilmek için barışın ve kardeşliğin olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, şehit polis memuru Kenan Kumaş'a, şehit Halit Avcı'ya, Özgecan'a ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na da Allah'tan rahmet dilediğini belirterek, "Bu milletin bir ve beraber, her zaman tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan idealiyle yaşayacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon’un kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda birinci olanlara ödülleri verildi.

Programa, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Trabzon Büyükşehir Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.