Okullar Hayat Olsun Projesi, 13 Aralık 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokolle yürürlüğe girmiş ve projenin koordinasyonu Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne verildi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin temel amacı; okulların, velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesidir. Proje ile yerel dinamikler arası iş birliği güçlendirilerek, iş birliğine dayalı çalışma kültürü geliştirildi.
Proje kapsamında 84 bin 973 kursa bir milyon 60 bin 72 kişi katılarak yeteneklerini geliştirmiş ve belge sahibi olmuş oldu. Açılan bu kurslardan en çok kişisel gelişim ve eğitim, spor, çocuk gelişimi ve eğitimi alanları talep görmüştür. Kurslara katılanlar mesleki beceri kazanıp yeteneklerini geliştirerek çevrelerine faydalı bireylere dönüşmüş oldular. Bu kurslarla Hayat Boyu Öğrenme’ye katılım oranlarının yükselmesine katkı sağlandı" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, “Kurum olarak 2013 yılında yapılan çalışmaların Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde değerlendirme sonucunda Türkiye’de birinciliğe ulaşmamızı ödüllendirmesinden mutlu olduk “dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü dalında Adıyaman Merkez Halk Eğitimi Merkezi birinci, Malatya Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi ikinci, Denizli Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi üçüncü, Diyarbakır Kayapınar Halk Eğitimi Merkezi dördüncü, İzmir Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi olmuştur beşinci oldu.