A Milli Takım’ın İsveç ile oynadığı hazırlık maçını Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği ve Türkiye Futbol Federasyonu işbirliğinde Antalya’ya getirilen 22’si çocuk 262 Suriyeli de izledi. Suriyeliler tribünde Suriye bayrağı açıp, tezahürat yaptı.
Maç öncesi sahaya çıkan Barcelonalı milli yıldız Arda Turan, Suriyeli çocukların yanına giderek öz çekim yaptı. Çocukların büyük sevgi gösterisinden bulunduğu Arda Turan, ardından, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ tezahüratları altında tribünleri selamlayıp soyunma odasının yolunu tuttu. Karşılaşmada 22 Suriyeli göçmen çocuk, A Milli Takım ve İsveç Milli Takımı futbolcularına sahaya çıkarken eşlik etti.
A Milli Takıım sahaya, ‘Vatan bölünmez’ pankartı ile çıkarken, seremonide ise yere, Türkçe ve İngilizce, ‘Teröre karşı bir arada’ (Ünite against terorism) yazılı pankart açıldı.
Stadyumun içi ve dışı Türk bayrakları ile donatılırken, 32 bin 500 koltuk üzerine de Türk bayrağı bırakıldı.
Karşılaşma öncesinde Fransa’da düzenlenen Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası’nda Fransa’yı yenerek Dünya şampiyonu olan Serik Akdeniz Yükseliş Koleji sporcularına kupaları verildi.
Karşılaşmayı 23’ü yabancı, 134 gazeteci takip ederken, stat içi ve dışında bin polis ile 700 özel güvenlik görev yaptı.
33 bin taraftar, Mehter Marşı eşliğinde ellerinden ay-yıldızlı bayraklarla görsel şölen oluşturdu.