Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kabak hasadı başladı. Köylüler, tarlalarından topladıkları kabakları tatlı yapıp, kış aylarında tüketiyor.

Beytüşşebap ilçe merkezi ve köylerinde ilkbahar aylarında ekimi yapılan kabakların hasadı başladı. Köylüler, bu aylarda tarlalarından topladığı kabakları evlerine götürerek, kış aylarında tüketmek için tatlı yapıyor. İlçeye bağlı Başaran köyündeki tarlasından ektiği kabakları toplayan Cindi Özdemir, “Eskiden burada yollar kar ve çığlardan dolayı kapandığı için tatlı olarak bu kabakları tüketiyorduk. Bu geleneği herkes yaşatmaya çalışıyor. Biz de kış öncesi hazırlığımızı yaptık” dedi.

Cengiz Gökçe ise, kabakların bir çok hastalığa iyi geldiğini belirterek, “Havaların soğumasıyla beraber tarla ve bahçelerde köylüler ekmiş oldukları kabakları kış aylarında tüketmek için toplayıp serin ve kuru yerde muhafaza ediyorlar. Her yıl bu işleri yapmak ayrı bir zevk veriyor. Köylerde yaşıyor olmak şehirlere göre daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olunabiliyor. Çünkü her şey organik olarak sofralara geliyor. Kimisi kabakları tatlı niyetine yiyor, kimisi de satıp ailesinin geçimini sağlıyor” dedi.